**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Εκτιθέμεθα κκ Συνάδελφοι ε.α. ......Εκτιθέμεθα !

Απόστρατος Αξκός, από Δεκ 2008, εκ των Μονίμων Υπαξκών προερχόμενος, θεώρησα ως υποχρέωση αλλά και τιμή μου να εγγραφώ αμέσως μετα την αποστρατεία μου στην Ένωση Αποστράτων Αξκών στρατού ( ΕΑΑΣ )

Ήδη επί 7 έτη + 4 μήνες, έχοντας γνωρίσει προσωπικά τον Πρόεδρο του ΤΣ ΕΑΑΣ Ν. Πιερίας, Κο Γιώργο Χατζημαλλή και συνομιλώντας μαζί του επί πολλών που απασχολούν εμάς τους απόστρατους Αξκούς & Ανθστές, σε τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο, διαπίστωσα πολλά και διάφορα καλώς ή κακώς κείμενα.

Θα ήθελα να σταθώ σε ένα εξ αυτών που απασχολεί πολλούς εξ ημών , την παρούσα χρονική περίοδο. Το θέμα των αιτήσεων παραθερισμού σε ΚΑΑΥ.

Κάθε έτος , κατά τον μήνα Μάρτιο, εκδίδοναι Δγές από τους Σχηματισμούς για τη λειτουργία των ΚΑΑΥ στη ζώνη ευθύνης τους, κατόπιν αντίστοιχων Δγών που εκδίδει το ΓΕΣ.

Στους αποδέκτες προς ενέργεια είναι και τα κατά τόπους Παραρτήματα της ΕΑΑΣ, ώστε με την σειρά τους να ενημερώσουν τους δικαιούχους παραθέρισης στα εν λόγω ΚΑΑΥ.

Εφέτος, για λόγους τους οποίους προσωπικά δεν γνωρίζω , η έκδοση αντίστοιχης Δγής παραθερισμού έτους 2016 για το ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς , άργησε να εκδοθεί από IΜΠ/9ο ΕΓ με αποτέλεσμα η Δγή αυτή να εκδοθεί την 5η Απρ 2016 ( όπως φαίνεται στην Αίτηση Παραθερισμού σε ΚΑΑΥ, που ήδη έχει αναρτηθεί στην σελίδα του Παραρτήματός μας στο Διαδίκτυο ).

Κάποιοι, αγαπητοί κατά τα άλλα συνάδελφοι ε.α. από αρχάς Μαρτίου άρχισαν ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ να ερωτούν στην αρχή και να γίνονται πιεστικοί έως και ενοχλητικοί στη συνέχεια τον Πρόεδρο του Παραρτήματος για το θέμα , κατηγορώντας τον , εμμέσως πλην σαφώς ότι προσπαθεί να αποκρύψει ( !!!!!!!!!??????? ) την Δγή παραθερισμού στα ΚΑΑΥ.

Κυρίες & Κύριοι συνάδελφοι ε.α. μέλη του Παραρτήματός μας θεωρώ ότι ποτέ  στη ζωή μου , κατά την διάρκεια της 27ετούς υπηρεσίας μου στον ΕΣ δεν το ΄΄επαιξα΄΄ τσιράκι κανενός και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα, απλά και μόνο αναρωτιέμαι για ποιον λόγο τελικώς εγγραφήκατε ως μέλη της ΕΑΑΣ??? Το ΄΄ έλα εδώ παιδί μου ΄΄ έληξε προ καιρού για όλους μας όποιος επιθυμεί να μάθει για τα τεκτενόμενα , περνάει από το Γραφείο του Παραρτήματος ( που λειτουργεί από Δευτέρα έως και Σάββατο από 09:00 έως 13:00 ) και ρωτώντας θα μάθετε πολλά και διάφορα πίνοντας τον καφέ σας ή το τσίπουρο σας ( σε τιμές ΚΑΑΥ ) και παρακολουθώντας και διάφορα προγράμματα ΟΤΕ TV .

Σας απασχολούν γενικότερα θέματα,που μας ενδιαφέρουν ως Απόστρατους Αξκούς & Ανθστές του ΕΣ ή το μονο που σας ενδιαφέρει είναι το αν θα παραθερίσετε στα ΚΑΑΥ ???

Που είσαστε Κυρίες & Κύριοι συνάδελφοι ε.α. στις διάφορες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της ΕΑΑΣ ??? Βλέπω ότι οι περισσότερες/οι, όλως τυχαίως και παραδόξως , δεν δύνασθε λόγω υποχρεώσεων να συμμετέχετε ......μα καλά??? 24 ώρες το 24ωρο , επί 365 ημέρες το έτος είστε μονίμως και σε διαρκώς ανειλημμένες  υποχρεώσεις???  ΕΛΕΟΣ !!!

Κυρίες & Κύριοι συνάδελφοι ε.α. ανεξαρτήτως προελεύσεως και βαθμού, μάλλον έχετε ξεχάσει το ΄΄ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ ¨¨

Την Κυριακή , 10 Απριλίου 2016, θα επισκεφθεί το Λιτόχωρο Πιερίας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α. κος Βασίλειος Ροζής, ως εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ στην τελετή τιμής και μνήμης των πεσόντων στην ομώνυμη μάχη του Λιτοχώρου ( τον Μάρτιο του 1946 ) και όσοι από εμάς παρευρεθούμε θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να μάθουμε από πρώτο χέρι, λεπτομέρειες επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν... ευελπιστώ στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και παρουσία όλων μας, αν και με τα μέχρι τώρα ισχύοντα διαβλέπω μετά λύπης τους ΄΄συνήθεις υπόπτους ΄΄.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και περί ώρα 11:00 π.μ. διοργανώνεται, από το συντονιστικό όργανο των ΕΑΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας επί όλων των θεμάτων που απασχολούν τους απόστρατους   των ΕΔ & των ΣΑ στην Θεσσαλονίκη.

Που θα είστε εσείς αγαπητοί συμμαθητές μου ???
Που θα είστε εσείς αξιοσέβαστοι Διοικητές μου ???
Πουθα είστε εσείς αξιότιμοι συνάδελφοι ???

Μήπως τελικά το μόνο που σας ενδιαφέρει  είναι το αν θα παραθερίσετε στα ΚΑΑΥ ???

Απόστολος Μιχ. Μαριόγλου
Ίλαρχος ε.α.
Μέλος ( Γραμματέας) ΤΣ/ΕΑΑΣ Ν. Πιερίας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου