**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Δικάζονται οκτώ πρόεδροι του ΜΤΣ ,ετά από μήνυση της ΑΚΙΣ !

ΠΗΓΗ : epiruscorner

ΣΧΟΛΙΟ : Συμφωνώ με τον αρθρογράφο ! Γιατί δεν κινήθηκε τόσο καιρό η επίσημη κατα τα άλλα ΕΑΑΣ ???






Δικάζονται οκτώ πρόεδροι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μετά από μήνυση της ΑΚΙΣ!

 

Για σήμερα Παρασκευή 8/4/16 έχει ορισθεί η διεξαγωγή της ποινικής δίκης, στο Β΄ τριμελές Εφετείο Αθηνών, με κατηγορουμένους διατελέσαντες Προέδρους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει τον Οκτώβριο του 2012, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.).

Στη μήνυσή τους οι κ. Χρ. Χρηστίδης, Βασ. Ροζής, Στ. Καστραντάς, Κων. Φιτσάλης, Αν. Φέγγος, Κυρ. Καλτσίδου, Παν. Λυριωτάκης, Παντ. Κράγκαρης και Αν. Φαραντάτος, όλοι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, ζητούσαν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων, που με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν την περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και κατά συνέπεια και την περιουσία των μετόχων και μερισματούχων του.

Το ΜΤΣ, το οποίο θεωρούνταν πριν από την κρίση ένα από τα ισχυρότερα ταμεία, σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα ταμεία.

Και δεν είναι μόνον η κρίση και το PSI που συνέβαλαν στη σημερινή δεινή θέση του ΜΤΣ, αλλά και σωρεία λαθών και παραλείψεων στη διαχείρισή του επί σειρά ετών, της περιόδου 1988-2012.

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης απετέλεσε η έκθεση της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης που διεξήχθη στο ΜΤΣ το 2012, από το Γραφείο Οικονομικής Επιθεώρησης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ).

Η έκθεση της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης ανέφερε χαρακτηριστικά: « Το Ταμείο σήμερα (Ιούνιος 2012) έχει σωρευμένη ζημία ποσού πλέον των 432.000.000 €»

Απορίας άξιον είναι γιατί δεν κινήθηκε τότε δικαστικά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού αλλά έπρεπε να καταθέσουν μήνυση τα μέλη του ΔΣ μιας μικρής-σε μέγεθος και πόρους- οργάνωσης αποστράτων αξιωματικών, της Α.Κί.Σ. ενώ λογικά η ΕΑΑΣ, λόγω της αποστολής της και του σκοπού της, που μεταξύ άλλων είναι «Η επιμέλεια των συμφερόντων ή παρακολούθησις και διεκπεραίωσις των γενικών ζητημάτων των μελών αυτής» θα μπορούσε να καταθέσει τη μήνυση για το μείζον αυτό ζήτημα.

Δύο από τους μηνυτές οι Βας. Ροζής και Παντ. Κράγκαρης είναι σήμερα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου αντίστοιχα, οπότε έστω και αργά υπάρχει η δυνατότητα να εμπλακεί και η ΕΑΑΣ στη διαδιακασία, αν φυσικά θεωρεί ότι οφείλει να το πράξει προς αποκατάσταση του δικαίου και τιμωρία των ενόχων.

Όπως και να έχει η δίκη θα αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου