20140905_182225
Πληθαίνουν τα σημάδια για Μαζική κατάβαση  ¨Θρακών και Μακεδόνων» στη Θεσσαλονίκη μας όπου η Συγκέντρωση Διαμαρτυρία των Αποστράτων πάει για Γενικό Συλλαλητήριο !…Σαν Στρατιωτικός, έχω ορκισθεί να «»…φυλλάτω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους…»" . Η κατάστασή μου ορίζεται ως «Έφεδρος», άρα ο όρκος μου ως Στρατιωτικού εξακολουθεί να ισχύει.
 Ως Έλληνας πολίτης, είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το Σύνταγμα, να το προστατεύω, όπως ορίζει το ίδιο, στο’Αρθρο 120:
«»... 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων. … 
… 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»"
Όσον αφορά τον επαγγελματικό μου κλάδο αυστηρά, μετά τις άδικες και παράνομες μισθολογικές μειώσεις που μου επεβλήθησαν με το Ν. 4093/2012, με δικαίωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 2192/2014 οριστική και αμετάκλητη απόφασή του.
Η Διοίκηση, με το Ν. 4307/2014, συμμορφώθηκε εν μέρει και όχι πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο “Αρθρο 95:
«»…5. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης»"…
Βλέπω λοιπόν ως πολίτης Κράτους-Μέλους της ΕΕ, εν έτει 2016, να καταπατούνται βασικά μου δικαιώματα, με αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησης, από διαδοχικές κυβερνήσεις, (άλλες κατά 50% και άλλες κατά 100%…)
 
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από το να χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο τρόπο και κάθε δυνατό μέσο για να σώσω τη ζωή και τα διακαιώματα μου. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο «πονηρός πολιτευτής» έχει ήδη κατά κόρον χρησιμοποιήσει το τόσο οικείο σ” αυτόν όπλο του κοινωνικού αυτοματισμού… Ευτυχώς δεν ήμουν ποτέ εύπιστος τόσο ώστε να εναντιωθώ σε άλλες κοινωνικές ομάδες και κλάδους, κατά παραγγελίαν του γκουβέρνου. Συμμετέχω ευχαρίστως και υποστηρίζω τον (απελπισμένο) αγώνα των πολιτικών συνταξιούχων που είναι στην ίδια σχεδόν μοίρα με εμένα. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ – ΠΡΕΠΕΙ Ν” ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιληφθούν, έστω με το ζόρι, ότι η έξοδος από την κρίση δεν γίνεται με περισσότερες περικοπές αμοιβών, αλλά με περικοπές άχρηστων και γραφειοκρατικών δαπανών, με εξορθολογισμό της οργάνωσης, με εξοικονόμηση πόρων, με ολιστική προσέγγιση του συνόλου του Κράτους.
eaas-imathias (1)Καλώ λοιπόν, όχι μόνο όλους τους συναδέλφους, αλλά και όλους τους συμπάσχοντες συνέλληνες να αμυνθούμε μαζί απέναντι σ” αυτούς που αγνοούν τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη της εθνικής επιβίωσης του Έλληνα,που πιστεύουν ότι το εργασιακό και το δημογραφικό λύνεται με εισαγωγή απελπισμένων επιβητόρων, που αγνοούν ότι παραμελώντας και παραχωρώντας τα Εθνικά συμφέροντα έναντι ανερμάτιστου διεθνισμού/ ουμανισμού, καταστρέφουν το μέλλον των επερχομένων γεννεών (η υποθήκευση βέβαια έχει γίνει προ πολλού…).
ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, όλους τους Έλληνες, Μακεδόνες, Θράκες, Ηπειρώτες, Θεσσαλούς, Θεσσαλονικείς και κυρίως Ημαθιώτες, όλους τους λογικούς Έλληνες, να πάρουν μέρος με ζέση, εθνική υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα στη διαμαρτυρία που ως πρωτοπόρος οργανώνει το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) με την αμέριστη υποστήριξη Επαγγελματικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ελάτε όλοι μαζί να διαλαλήσουμε:
  • ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.
  • ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟΜΑΧΩΝ.
  • ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ – ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Εληά την 09.00 ώρα της Παρασκευής 15 Απριλίου για την Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου).Το κόστος σε καμμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσει τα 4 Ε.
Η διαμαρτυρία μας εκεί θα αρχίσει στις 11.00 ώρα και θα ακολουθήσει πορεία στο Διοικητήριο (πρώην ΥΜΑΘ), όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στη ΓΓ Μακεδονίας – Θράκης.Θα επιστρέψουμε τις  μεταμεσημβρινές ώρες.
Κων. Β. Κωνσταντάρας
Αντιστράτηγος εα
Πρόεδρος ΤΣ