**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Γραπτή απάντηση του Π. Καμμένου στη Βουλή σε ερώτηση του Γ. Μαυρωτά !

ΠΗΓΗ : staratalogia



«Δυστυχώς, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, που αφορούν αποκλειστικά στη σίτιση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, δεν καθίσταται επί του παρόντος εφικτή η συνέχιση εφαρμογής της δυνατότητας πρόσβασης, στο εκπαιδευτικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις Στρατιωτικές Λέσχες κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος».

Την απάντηση αυτή έδωσε γραπτώς στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση),


απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά (κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση):


Σχετικά με την απάντηση του κ. Καμμένου, ο Γ. Μαυρωτάς, έκανε στο esos το ακόλουθο σχόλιο:

Α. «Αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες» ήταν απλά η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου στην ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά σχετικά με τη μη συνέχιση του Προγράμματος Σίτισης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2016-2017 στις Λέσχες Αξιωματικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Β. Εν αναμονή της απάντησης και από τον νέο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου γεννώνται ερωτήματα για το ποιες είναι αυτές οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες προέκυψαν ξαφνικά φέτος, και επέβαλλαν τη διακοπή ενός προγράμματος το οποίο σε περίοδο κρίσης συνεισέφερε σημαντικά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Μάλιστα ιδιαίτερη απορία γεννά το γεγονός ότι τα τροφεία δίνονταν στους δικαιούχους από πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΙΝΕΔΙΒΙΜ χωρίς να επιβαρύνουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το Ποτάμι ζητά ενημέρωση για το εάν έχει προβλεφθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ το σχετικό κονδύλι και για την τρέχουσα χρονιά, και εάν έχουν εξεταστεί εναλλακτικές επιλογές για τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπως π.χ. σε Πανεπιστημιακές λέσχες.

(esos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου