**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από Άνχη ε.α. Χρήστο Χρηστίδη !

ΣΧΟΛΙΟ : Το κοινοποιώ για να μάθουν κάποιοι  ότι :

΄΄ Φαίνεται ότι το μείζον των μελών του ΔΣ της ΕΑΑΣ δεν επιμελείται των συμφερόντων μας όπως ο νόμος ορίζει και εμείς είμαστε οι απόβλητοι, οι γραφικοί, οι μοναχικοί καβαλλάρηδες.΄΄







Σήμερα που ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ελλάδα και αποτελεί το μείζον ζήτημα της επικαιρότητας θα αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ και τις οικογένειές τους.

Θα σας κουράσω αλλά αξίζει να το διαβάσετε για να ενημερωθείτε και να το κοινοποιήσετε ώστε να ενημερωθούν κι άλλοι που το επιθυμούν.
Προ 4 ετών και κάτι μηνών - 21/6/2012 -διενεργήθηκε Οικονομική Επιθεώρηση στο ΜΤΣ που αφορούσε στην περίοδο από το 1988 - 2010 προκειμένου να διαπιστωθούν λάθη, παραλείψεις ή και ατασθαλίες στη διαχείρισή του.
Η επιθεώρηση αυτή ήταν αποτέλεσμα ΠΟΛΛΩΝ και ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΩΝ ενεργειών που έκανε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) αλλά και άλλα ΝΠΙΔ που δραστηριοποιούνταν έντονα στο χώρο των αποστράτων ασκώντας πίεση τόσο στο ΥΕΘΑ όσο και σε άλλα Υπουργεία.
Δεν θέλω να αδικήσω κανένα ΝΠΙΔ που τότε κινήθηκε προς την ίδια με την ΑΚΙΣ κατεύθυνση και απλά τους ευχαριστώ δημόσια.
Αντίγραφο της Οικονομικής Επιθεώρησης περιήλθε στα χέρια μας με περίεργο τρόπο πεταμένο κάτω από την πόρτα των γραφείων μας μέσα σε φάκελλο με ανώνυμη τυπωμένη σε υπολογιστή επιστολή που έγραφε "ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ".
40 σελίδες που έβριθαν αποκαλύψεων, έβριθαν ζητημάτων προς διερεύνηση κ.ο.κ
Η ΑΚΙΣ θέλοντας να ακολουθήσει την πλέον ενδεδειγμένη οδό ΖΗΤΗΣΕ με έγγραφά της ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της υπόψιν επιθεώρησης από την ΕΑΑΣ, το ΜΤΣ και το ΥΕΘΑ.
ΟΥΔΕΙΣ εκ των προαναφερομένων της χορήγησε αντίγραφο απαντώντας ΟΤΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΤΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Το Υπουργείο ΔΕΝ απάντησε ποτέ.
Μια σειρά εγγράφων, κινητοποιήσεων, παραστάσεων σε Υπουργούς και υπηρεσιακά στελέχη, επίδοση σωρείας υπομνημάτων σε κόμματα ,εξωδίκων κλπ ΔΕΝ μας καθιστούσε έχοντες ΕΝΝΟΜΟ συμφέρον και το ΜΤΣ μάλλον ανήκε σε κάποιους άλλους....κάποιους τρίτους, τους Νεφελίμ ενδεχομένως.
Η έκθεση όμως ΖΕΜΑΤΑΓΕ και μας έβαλε σε τρομερή περισυλλογή. ΤΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ;
Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΟΓΙΖΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ 432 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ!!!!!
Συμβουλευόμενοι το δικηγόρο μας κ. Κοκοτό Παντελή τον οποίο ευχαριστώ δημόσια για την προσφορά του απεφάνθη ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ νομικά αφού η επιθεώρηση έστω και τυχαία ήταν πλέον σε γνώση μας.
Έτσι το τότε ΔΣ της ΑΚΙΣ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ προκειμένου η Δικαιοσύνη πλέον, να διερευνήσει και να αποφανθεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις των επικεφαλής του ΜΤΣ κατά την τέλεση των καθηκόντων τους από το έτος 1988- 2010.
Τότε το ΔΣ της ΑΚΙΣ απαρτιζόταν από τους:
1. Χρήστο ΧΡΗΣΤΙΔΗ
2. Βασίλειο ΡΟΖΗ
3. Στυλιανό ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ
4. Κωνσταντίνο ΦΙΤΣΑΛΗ
5. Αναστάσιο ΦΕΓΓΟ
6. Κυριακή ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ
7. Αναστάσιο ΦΑΡΑΝΤΑΤΟ
8. Παναγιώτη ΛΥΡΙΩΤΑΚΗ
9. Παντελεήμων ΚΡΑΓΚΑΡΗ
Αναφέρω τα ονόματα για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ποιοι μπήκαν τότε μπροστά και όχι πίσω από τα πληκτρολόγια της μαχητικής βαριεμάρας και της θαλπωρής του καναπέ.
Αύριο ΕΝΩΠΙΟΝ του τριμελούς κακουργοδικείου Αθηνών παραπέμπονται κάποιοι εκ των Προέδρων της ανωτέρω περιόδου.
Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η έκβαση της Δίκης. Δεν γνωρίζω αν κάποιοι φταίνε περισσότερο , λιγότερο ή και καθόλου.
Εκείνο που ΓΝΩΡΙΖΩ είναι ότι παραπέμφθηκαν και οι πράξεις τους θα αξιολογήθουν από τα Ελληνικά Δικαστήρια.
Δεν έχω τίποτε προσωπικό με κανέναν και η μήνυση στρεφόταν κατά όποιων ΖΗΜΙΩΣΑΝ τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.
Το τελευταίο ζήτημα που θέλω να θίξω γιατί αρκετά σας κούρασα είναι ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΚΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΝΑΓΩΝ διότι δεν βρήκαμε τις 3.000 ευρώ που απαιτούντο προς τούτο. Η προσπάθειά μας ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
Παρακαλέσαμε, προσφύγαμε στην ΕΑΑΣ προκειμένου να μας βοηθήσει οικονομικά αλλά ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ κ.κ Ροζή και Κράγκαρη - μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ σήμερα - βρήκαμε θύρες κλειστες.

Φαίνεται ότι το μείζον των μελών του ΔΣ της ΕΑΑΣ δεν επιμελείται των συμφερόντων μας όπως ο νόμος ορίζει και εμείς είμαστε οι απόβλητοι, οι γραφικοί, οι μοναχικοί καβαλλάρηδες.

Γνωρίζω ότι σας ταλαιπώρησα αλλά νομίζω ότι στην εποχή του διαδικτύου και της ενημέρωσης καλόν είναι να πληροφορούμαστε όσα μας απασχολούν και όσα μας ενδιαφέρουν.
Θέλω τελειώνοντας να σημειώσω ότι πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι και σε άλλα ΝΠΔΔ έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά που χρήζουν διερευνήσεως.
Εμείς ανοίξαμε το δρόμο και ευχαριστώ τους συναδέλφους που έβαλαν πλάτη και ξόδεψαν χρόνο, χρημα και κόπο για το καλό όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου