**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ενημερώσεις - υπενθυμίσεις μελών Παραρτήματος Νομού Πιερίας !

Ενημερώνουμε - υπενθυμίζουμε στα μέλη του Παραρτήματός μας, τις δύο δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2016.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 !!!    Συμμετοχή του Παραρτήματός μας στις εκδηλώσεις που θα λάβουν στην ΦΛΩΡΙΝΑ. Αναχώρηση από τα Γραφεία μας στις 06:30 και επιστροφή περίπου το απόγευμα με ενδιάμεση στάση για καφε στην ΒΕΡΟΙΑ !!! Δηλώστε την συμμετοχή σας υπάρχουν ακομη θέσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 !!!    Εκδήλωση κοπής πίτας και απονομή επαίνων σε μαθητές που πρώτευσαν κατά το σχολικό έτος 2014 - 2015, που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Παραρτήματος και ώρα 18:00 το απόγευμα .

Σας περιμένουμε να ευχηθούμε όλοι μαζί όπως ο καινούργιος χρόνος να μας χαρισει ΥΓΕΙΑ --- ΑΝΘΡΩΠΙΑ  και ισως μας ξαναδώσει πίσω το χαμένο χαμόγελό μας .

Με εκτίμηση προς όλους σας

Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η αποτίμηση των αναδρομικών των αποφάσεων του ΣτΕ !




ΣΧΟΛΙΟ : Απλά και κατανοητά για ανθρωπους που θέλουν και επιθυμούν να καταλάβουν .
Αγαπητέ Πρόεδρε μπράβο σου και συγχαρητήρια για την ενημέρωσή μας.


PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ                                                                    Αριθμ. Πρωτ.  5/2016
                                                                                                                                                                     Αθήνα,  28  Ιαν. 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 56
      Την Πέμπτη 28/1/2016 ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας  σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα στη Βουλή, επισήμανε σχετικά με την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
μεταξύ άλλων  τα εξής  «…… Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το σύνολο της υλοποίησης. Αντιστοιχεί σε 2.600.000.000 ευρώ –αυτό πρέπει να το τονίσω- σε μια στιγμή που οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα στενές. Άρα, τα περιθώρια ταχύτατης υλοποίησης είναι περιορισμένα».   
     
         Έκπληκτοι ακούσαμε αυτό το εξωπραγματικό ποσό, το οποίο αν και το προσδιορίζει μέχρι το 2019, άγνωστο για ποιο λόγο και ποια δημοσιονομική θεωρία, μοναδικό σκοπό έχει να στοχοποιήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί λανθασμένες αρνητικές εικόνες στο λαό και ενεργοποιεί  τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας άλλες κοινωνικές ομάδες κατά των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

        Τα πραγματικά ποσά όμως είναι τελείως διαφορετικά και τα αναλύουμε ακολούθως:
  •   Τα αναδρομικά  από 1/8/2012 μέχρι 31/12/2015   των  εν ενεργεία στελεχών των  ΕΔ και  ΣΑ είναι 435.914.000 €  και των αποστράτων των  ΕΔ και  ΣΑ 171.122.000 €. Ήτοι συνολικά για  42 μήνες  (ή  3 ½ χρόνια)  αναδρομικά  είναι 607.036.000 €.
  •    Από αυτό το ποσό, περίπου 38% επιστρέφει στο κράτος ως εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (μ.ο. 10%), κρατήσεις υπέρ ανέργων (2%), φορολογία (κατά μ.ο. 22%), κρατήσεις Ν. 2084/1992 και ως Υγειονομική περίθαλψη (6%), ήτοι συνολικά περίπου 230 εκατ. που θα εγγραφούν ως έσοδα του Π/Υ. Επομένως η ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ για το κράτος, από τα αναδρομικά που χρωστάει η κυβέρνηση σε αυτά τα 3½ χρόνια είναι της τάξης των 377 εκατ. ευρώ (υπολογισμένα μέχρι τέλους 2015).
       
        Αν θέλει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών να υπολογίσει το κόστος μέχρι και το 2019 !!!! (άγνωστο για πιο λόγο) και εφόσον ΔΕΝ μειωθούν πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις, η ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ για το κράτος θα είναι της τάξης των 700 εκατ.. Αν θέλει να του υπολογίσουμε και μέχρι το 2023 να του πούμε ότι θα είναι 1,38 δις και ούτω καθεξής!!!

        Ας σοβαρευτούμε!! Υπάρχουν οι 5 αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ (2192-2196/2014), οι οποίες θα πρέπει να εκτελεστούν χωρίς λαϊκισμούς και εκβιαστικά διλήμματα.

         Βέβαια ο κ. Υπουργός αποφεύγει να αναφέρει ότι αυτά τα ποσά αφορούν περίπου 280.000 στελέχη, εν ενεργεία  και αποστράτους,  αριθμό που θα πρέπει να τον λέει για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης και να μην θεωρεί ο Λαός ότι πρόκειται για προνομιούχους. Ειδικά θα πρέπει ο Λαός να ξέρει, ότι εφόσον δοθεί το υπόλοιπο 50% που υποχρεούται να καταβάλει το Κράτος,  το καθαρό μηνιαίο ποσό κατά μέσον όρο για τους αποστράτους ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 32 ευρώ !!! Αυτό ελπίζουμε το Υπουργείο Οικονομικών να το γνωρίζει!!
         
       Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ και τα Κόμματα τις Αντιπολίτευσης να απαιτήσουν τη συμμόρφωσή της προς τις δικαστικές αποφάσεις, όπως σαφώς καθορίζεται στο άρθρο 95, παράγραφο 5 του Συντάγματος.

       Η λύση έχει προταθεί από την επιτροπή που συγκρότησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από 3 Φεβ. 2015 και έχει λάβει σοβαρά υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, αλλά και τα  «περιθώρια ταχύτατης υλοποίησης»…. Ας την εφαρμόσει επιτέλους !
                                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο  
                                                 Ο                                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
                               Νικολόπουλος Βασίλειος                                                Παπαδόπουλος Βασίλειος
                                         Ταξχος  εα                                                                        Ταξχος εα
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 08:44
 

PDF Εκτύπωση E-mail


 

Ποια είναι η εξέλιξη με την απόφαση του ΣτΕ ? Τι είπαν ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της ΠΟΕΣ

ΠΗΓΗ : onalert

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣ σε μια συνέντευξη στην οποία μίλησαν για όλους και για όλα. Για το ασφαλιστικό,για τις εξελίξεις με την υλοποίηση της απόφασης ΣτΕ αλλά και για όσους επιχειρούν να απαξιώσουν όσα πέτυχαν οι στρατιωτικοί .

Βγήκαν πολλά και ενδιαφέροντα απ΄ όσα είπαν.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δειώξεις για τις Διοικήσεις τοτ Μετοχικού Ταμείου Στρατού . Ζημιά άνω των 450 εκατ. ευρώ στο Ταμείο !!

ΠΗΓΗ : Epirus Corner

Διώξεις για τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ζημιά άνω των 450 εκατ. ευρώ στο Ταμείο!!

Κατηγορούνται για κακοδιαχείριση την περίοδο 2000-2011, η οποία προκάλεσε ζημιά άνω των 450 εκατ. ευρώ στο Ταμείο

Διώξεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, σε βάρος των διοικήσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αδίκημα που… φέρεται ότι τελείτο σε βάθος τουλάχιστον έντεκα χρόνων και συγκεκριμένα κατά τη χρονική περίοδο 2000-2011.

Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, κι αφού είχε προηγηθεί έρευνα του εισαγγελέα του Στρατοδικείου ο οποίος τους είχε αποστείλει εμπεριστατωμένο πόρισμα.

Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν αφορούν σε κακοδιαχείριση που προκάλεσε ζημιά άνω των 450 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο.

Σύμφωνα με τα εισαγγελικά πορίσματα, οι διοικήσεις του ΜΤΣ κατά το επίμαχο διάστημα μοίραζαν στους δικαιούχους κάθε χρόνο χρηματικά ποσά ως «μέρισμα», που υπολόγιζαν αυθαίρετα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική οικονομική κατάσταση του Ταμείου, που παρουσίαζε τρομακτικές ζημιές.

Κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι και γενικοί διευθυντές του ΜΤΣ από το 2000 μέχρι το 2011, ωστόσο η ευθύνη του καθενός θα επιμεριστεί από τον ανακριτή Διαφθοράς, που θα διενεργήσει την ανάκριση. Σύμφωνα με το διά ταύτα πάντως του πορίσματος των εισαγγελέων Διαφθοράς, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο «ουδέποτε μέχρι και την καταβολή της τελευταίας δόσης του διανεμόμενου κατ’ έτος μερίσματος αξιοποίησαν τη δυνατότητα, που είχαν, να αναστείλουν προφορικώς την εκτέλεση της σχετικής απόφασης περί διανομής μερίσματος, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν αναγκαίο και συμφέρον, δεδομένου ότι οι συνθήκες και οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες εκδόθηκε η κάθε αντίστοιχη απόφαση, μεταβάλλονταν επιβλαβώς για τα συμφέροντα του Ταμείου, μετά την ολοκληρωμένη αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης».

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική δικογραφία με εκθέσεις «φωτιά και λάβρα» της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης διαβιβάστηκε επί υπουργίας Π. Παναγιωτόπουλου σε εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθήνας, που διερεύνησε το σκάνδαλο σε βάρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που από το 2007 δεν έχει πλέον δικά του κεφάλαια και δεσμεύει την τρέχουσα αλλά και τη μελλοντική περιουσία του για πολλά χρόνια, ενώ δεν γνωρίζει καν ποιος του… χρωστά χρήματα.

Ο εισαγγελέας προχώρησε σε κατασχέσεις και άλλων σημαντικών εγγράφων, καθώς όπως προέκυπτε από τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, που έγινε για πρώτη φορά (το πρώτο εξάμηνο του 2012) στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων με βάσει τα διεθνή πρότυπα, τουλάχιστον από το 1999 μέχρι και τα τέλη του 2011 στο ΜΤΣ γίνονταν «σημεία και τέρατα».

Με αποτέλεσμα σήμερα οι απόστρατοι αξιωματικοί, πέραν των μειώσεων στις συντάξεις τους, να κινδυνεύουν και με επιπλέον περικοπή του μερίσματος τους από το ΜΤΣ, το οποίο για περίπου… 50 χρόνια δεν εφαρμόζει συστηματικά τη νομοθεσία και δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα τεράστια χρέη του.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο από τις επενδύσεις στο Χρηματιστήριο (ακόμα και το 1999 όταν είχε σκάσει η «φούσκα») η συνολική ζημιά που εμφανίζεται να έχει υποστεί το ΜΤΣ από τις καθ’ υπέρβαση του νόμου επενδύσεις ανέρχεται στα 101 εκατ. ευρώ.

Οι τεράστιες ευθύνες των υπευθύνων του ΜΤΣ προκύπτουν και από το γεγονός ότι από το 2006, ήδη, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) γνώριζαν ότι οι συσσωρευμένες ζημιές από οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες διοικήσεων των τελευταίων 14 ετών οδηγούσαν σε κατάρρευση το Ταμείο των αποστράτων αξιωματικών. Η σχετική μελέτη όμως ιδιωτικής εταιρείας (Deloitte), η οποία μάλιστα είχε παραγγελθεί από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΣ, παραδόθηκε σε φάσεις από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο 2006 και παραλήφθηκε από επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων, πετάχτηκε στο «καλάθι των αχρήστων» και οι ιθύνοντες συνέχισαν τις παράνομες δραστηριότητές τους, όπως ήταν η παράνομη διανομή μερίσματος, η υπέρβαση του νόμιμου ορίου των επενδύσεων, η σκόπιμη σύνταξη ανακριβών και εσφαλμένων ισολογισμών, απολογισμών, προϋπολογισμών κ.λπ.



Ενημερώσεις από την ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ !




Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Ε.Α.Α.Σ.

Σας κοινοποιούμε τις παρακάτω ενημερώσεις από την ιστοσελίδα μας:

Από τα «γκρίζα» Ίμια στο σήμερα

​  - Άρθρο του Υπτγου ε.α. Λάμπρου Τζούμη.





Τάλαινα Πατρίδα! -Άρθρο του Αντγου ε.α. Νικόλαου Ταμουρίδη.




Με εκτίμηση,

Παντελής Κράγκαρης
Ανχης ε.α.
Μέλος Δ
​.​

​​Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων



Ασφαλιστικό : Γιατί πρέπει να αποσυρθεί το σχέδιο που κατατέθηκε !

ΠΗΓΗ : onalert
ΣΧΟΛΙΟ : Ξεκάθαρες κουβέντες από ΑΝΘΡΩΠΟ που γνωρίζει το θέμα ! Πρόεδρε σου έχω πει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, δεν γνωρίζω κάποια άλλη λέξη να σου προσάψω .!


Image
 Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ

α. Το ασφαλιστικό των Στρατιωτικών, έχει πιάσει πλέον "οροφή", με την υποχρεωτική
παραμονή στο στράτευμα 40 ετων ή με έξοδο στο 60ο έτος της ηλικίας μας. Και μάλιστα με πολύ πιο δυσμενείς όρους αναγνώρισης «πλασματικών» συντάξιμων ετών (ουτε ένα έτος επιπλέον, πλην των 5 των μονάδων εκστρατείας, εφόσον αυτά υπηρετηθουν στις μονάδες αυτές) & παρά το γεγονός των αμέτρητων υπερωριών και ωρών ενασχολήσεων-αποστολών-ειδικών συνθηκών που επιβαρυνονται καθημερινά τα στελέχη μας .

β. Εκκρεμεί εισέτι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, περι αντισυνταγματικότητας των μειώσεων-περικοπών μας, που εκτελέσθηκαν με την εφαρμογή του ν.4093/2012.

γ. Το ασφαλιστικό αλλά και οι συντάξεις των Στρατιωτικών και εν γένει των υπαλλήλων του Δημοσίου, δεν δύναται να υπαχθούν σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, που θα λειτουργεί στα πρότυπα του Ι.Κ.Α , καθόσον και σύμφωνα με υφιστάμενη νομολογία και αποφάσεις της ολομέλειας του Ε.Σ.,διέπονται από ιδιαίτερες συνταγματικές διατάξεις (άρθρα 73 παρ.2, 80 παρ.1 και 98 παρ.1 εδ.ε' του Συντάγματος) που δεν εμπίπτουν στην έννοια της κατά το άρθρο 22 παρ.4 του Συντάγματος κοινωνικής ασφάλισης γενικώς (πρβλ. ΣτΕ 1808/70, 99/68) και έτσι το Δημόσιο, δεν ενεργεί ως Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την παροχή σύνταξης στους υπαλλήλους του, αλλά δυνάμει της σχέσης που το συνδέει με αυτούς και επί τη βάσει ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος (ΣτΕ 1970/2002, 1750/1993).

δ. Ένα νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να έχει ως βάση μία σχετική αναλογία εσόδων και εισφορών.

ε. Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση απλώς και μόνο ως ανάγκη ταχείας εκπλήρωσης «μνημονιακών» υποχρεώσεων για την εκταμίευση δόσεων. Αντιθέτως, πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί, κατόπιν διεξαγωγής ολοκληρωμένων αναλογιστικών μελετών, από τις οποίες να προκύπτει η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων, χωρίς να μετακυλίεται διαρκώς το βάρος στις επόμενες γενιές.

στ. Ένα δίκαιο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει, εκτός από την αρχή της αλληλεγγύης, να λαμβάνει υπόψη και την αρχή της ανταποδοτικότητας

ζ. Το σύστημα της νοητής κεφαλαιοποίησης, που σήμερα υιοθετείται επί της ουσίας έχει ήδη θεσπιστεί με το άρθρο 39 του ν. 4052/2012 στην επικουρική ασφάλιση. Ενσωματώνει μέσα του την περιβόητη «ρήτρα βιωσιμότητας» και αφήνει εκτός ασφαλιστικής κάλυψης τις συντάξεις λόγω θανάτου και λόγω αναπηρίας. Τούτο σε ένα ασφαλιστικό σύστημα δημοσίου δικαίου υποχρεωτικό καθολικής κάλυψης, αναδιανεμητικό με βάση την αρχή της αλληλεγγύης, όπως είναι το ελληνικό είναι ασύμβατο και αντικοινωνικό.

η. Ο προτεινόμενος επανυπολογισμός των συντάξεων υποκρύπτει νέες μειώσεις, προκειμένου να επιτευχθεί για το 2016 ο δημοσιονομικός στόχος. Το μέτρο αυτό θα επιφέρει εκτός των μειώσεων τεράστια διοικητική δυσλειτουργία και απίστευτη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσκρούει ευθέως στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Σύσκεψη Ενώσεων / Ομοσπονδιών / Φορέων ε.ε. και ε.α. ΕΔ-ΣΑ για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, σύσκεψη των Ενώσεων / Ομοσπονδιών / Φορέων που υπογράφουν και εκπροσωπούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και συζήτησαν / εξέτασαν το ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό όπως έχει δημοσιοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασε την.......
αντίθεση / διαφωνία του για το υπό συζήτηση σχέδιο του ασφαλιστικού / συνταξιοδοτικού.

Τρόποι δράσης θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση / δελτίο τύπου

Μετέχοντες Φορείς

Ν.Π.Δ.Δ

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)

Ν.Π.Ι.Δ

Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ)

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑΣΟΙΠΑ)

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)

Σύλλογος Αποφοίτων Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΑΙΡ)

Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α (ΣΑΣ)

Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΑ/ΣΣΑΣ)

Ερώτηση κας Παπακώστα προς το ΥΠΟΙΚ για τις αποδοχές των Στελεχών των ΕΔ !

ΠΗΓΗ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠ' ...ΩΜΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ :  Η κα Παπακώστα τόσο καιρό που βρισκόταν??? Εκτός ή εντός Ελλάδος???



Γενική Συνέλευση της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού έτους 2016 !


PDF Εκτύπωση E-mail

   ΛΕΣΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ                                                                                    Αθήνα,  25 Ιαν. 2016las emvlima
                                                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
                                                                   (πατώντας στα πράσινα γράμματα  οι  φωτογραφίες)
           Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και η κοπή της Βασιλόπιτας της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ). Πρόεδρος της Γ.Σ. και Γραμματέας εκλέχθηκαν αντίστοιχα οι Ταξχος ε.τ. Γεώργιος Ροδόπουλος και Αντγος εα Κων/νος Μανιάτης.
                                 Η ΓΣ ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της ΛΑΣ Ταξχου ε.α. Βασιλείου Νικολόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «….η κρισιμότητα της εποχής που ζούμε επιβάλλει τη συμπόρευση όλων μας, χωρίς διασπάσεις, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος, που ενδεχομένους έχουμε βιώσει, ξεπερνώντας τις αναστολές που μας εγκλωβίζουν σε στασιμότητα και εφησυχασμό. Στο αύριο, που οικοδομούμε από σήμερα, δεν περισσεύει κανείς.»
           Ακολούθησε ο απολογισμός, η έκθεση της Ε.Ε. επιτροπής από τον Πρόεδρό της Σχη ε.α. Ιωάννη Χαλαστάρα και ο προγραμματισμός του επομένου έτους.  Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η χοροεσπερίδα στις 13/2/2016 στη ΛΑΕΔ, η απονομή του τίτλου του επιτίμου Μέλους της ΛΑΣ στον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στγο εα Μανούσο Παραγιουδάκη και στον πρώην Α/ΓΕΣ Στγο Χρίστο Μανωλά, για τη συμβολή τους στο Όπλο της ΑΣ,  η δημιουργία ιστολογίου (blog), η τροποποίηση του καταστατικού κ.α.
          Στη συνέχεια ο Διευθυντής καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς  κ. Στέργιος Αντωνίου, ανέπτυξε τα οφέλη για τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ που προκύπτουν από τη νέα σύμβαση μεταξύ της τράπεζας και του ΥΠΕΘΑ και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν.
          Ο Πρόεδρος του ΔΣ υπό την ιδιότητά του και ως Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το υπό συζήτηση ασφαλιστικό και τις αποφάσεις του ΣτΕ.
       Στη Γ.Σ. επίσης παρευρέθηκαν ο πρώτος Διευθυντής ΔΑΣ/ΓΕΣ Υπτγος εα Γεωρ. Φανής, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ Ανχης εα Παντ. Κράγκαρης, οι Πρόεδροι του ΣΑΑΑΣ Τχης εα Δημ. Μαραγκούλιας, του ΠΑΝΣΥΒΑ Μιχαήλ Άνθιμος και του Συλλόγου "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" Μύρων Γιαννακάκης.
        Ακολούθησε η καθιερωμένη ευλογία, από τον Ταξχο εα π. Γεώργιο Αποστολακίδη, πρώην Δντη  Θρησκευτικού/ΓΕΕΘΑ και η κοπή της βασιλόπιτας.  Τυχερός φέτος από τα μέλη της ΛΑΣ ήταν ο Αντγος εα Πέτρος Μαρκόπουλος, ο οποίος κέρδισε μια εξαιρετική ασημένια εικόνα.
           Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στη Γενική Συνέλευση.
                                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                             Ο  Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
                  Βασίλειος  Νικολόπουλος                                    Αναστάσιος Παρασκευόπουλος
                              Ταξχος ε.α.                                                                    Ανχης ε.α.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κατεβαίνουν στο δρόμο στις 5 Φεβρουαρίου... Αστυνομικοί - Λιμενικοί και Πυροσβέστες !

ΠΗΓΗ : veteranos


Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την ωμότητα του Υπουργού !
Η Κοινή  ανακοίνωση των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Αστυνομικών -Λιμενικών -Πυροσβεστώνpolιce 53_5
«Σε συνέχεια της από 22 Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2016, νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα του Συνδικάτου μας, κατά την οποία αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικής, πανελλαδικής, ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00.enosi5
Επίσης, αποφασίστηκε η παρουσία – συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους αγρότες και άλλες κοινωνικές τάξεις.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ενέργεια ,αλλά και στην αποστρατεία, να μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας μας, που αποσκοπεί στην αποτροπή των επαχθών για τους ένστολους σχεδιασμών της Κυβέρνησης και στην ικανοποίηση υπερώριμων αιτημάτων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα!».

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αναβολή εκδήλωσης κοπής της πίτας !



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φέρεται εις γνώσιν των μελών της Ε.Α.Α.Σ ότι η προγραμματισθείσα για την 13η Φεβ.2016, εκδήλωση κοπής της πίτας και της Βράβευσης των αριστούχων μαθητών, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, για λόγους ανωτέρας βίας.
Εκ της Ε.Α.Α.Σ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Έγγραφο ΥΠΕΘΑ για υλοποίηση αποφάσεων ΣτΕ !

ΠΗΓΗ : staratalogia

To Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 95 του Συντάγματος, που ορίζει ότι η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή πλήρης συμμόρφωση προς τις Αποφάσεις του ΣτΕ, και καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αύξηση των αποδοχών τους απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς Υπουργείο Οικονομικών με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού. Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

Εορτές - Τελετές !



 







ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΛΑΦ Φλώρινας Πλατ. Γ. Μόδη – Τ.Κ. 531 00
Τηλ. 23850 22668
Ιστοσελίδα: http://eaasflorina.blogspot.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, της οποίας μέλη είναι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού και της τέως Χωροφυλακής του Νομού, με τη συμπλήρωση 67 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας την      12η Φεβρουαρίου 1949, τελεί θρησκευτικό μνημόσυνο στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 06-2-2016
(Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας)

19:00    Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
19:15   Καλοσώρισμα και παρουσίαση ομιλητή από τον Πρόεδρο του       
             Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Φλώρινας Ταξχο ε.α.  κ. Σωτηρίου Δημήτριο.
19:30   Ομιλία από τον Έφεδρο Τχη κ. Κλημεντίδη Γεώργιο.

Κυριακή 07-2-2016

10:15    Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
10:50    Πέρας προσελεύσεως στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο.
11:00    Επιμνημόσυνος Δέηση.
11:15    Προσκλητήριο Πεσόντων.
11:20    Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
11:30    Κατάθεση στεφάνων.
11:35    Σιγή ενός (1) λεπτού - Εθνικός Ύμνος  - Πέρας τελετής.

Χωριό Πρώτη (Κυριακή 07-2-2016)

12:00    Επιμνημόσυνη Δέηση
12:05    Προσκλητήριο Πεσόντων
12:20    Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
12:25    Κατάθεση στεφάνων.
12:30    Σιγή ενός (1) λεπτού - Εθνικός Ύμνος  - Πέρας τελετής.

                                               Εκ της Γραμματείας  Ε.Α.Α.Σ./Ν. Φλώρινας

Επετειακό λεύκωμα OLYMPUS MARATHON 2004 - 2015 !


Εορτασμός 70 ετών από την ίδρυση του Όπλου των Διαβιβάσεων ! ( 8 Φεβρουαρίου 2016) !


Πρόσκληση από Σύνδεσμο Αποστράτων Αξκών Στρατού Μακεδονίας Θράκης !


Πρόσκληση από Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας !


Στις 819 οι θέσεις για ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ το 2016. Δείτε όλεςτις θέσεις για το Δημόσιο !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos

Εγκρίθηκαν 9.663 θέσεις εργασίας  στο Δημόσιο μέσα στο 2016
Η πρόσληψη 9.663 ατόμων στο Δημόσιο εγκρίθηκε από τα αρμόδια υπουργεία στα οποία θα αναλάβουν τις θέσεις που είναι προγραμματισμένες. Οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Σε αυτές δεν συγκαταλέγονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς η πρωτοβουλία αυτή υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας. Οι περισσότερες εξ αυτών αφορούν στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα οι εγκρίσεις αφορούν:................


- 870 θέσεις για αποφοίτους Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων και Δοκίμων Υπαστυνόμων.

- 80 θέσεις τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

- 819 θέσεις για αποφοίτους Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σχολών Υπαξιωματικών.

- 61 θέσεις για αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

- 275 θέσεις Δοκίμων Υπαξιωματικών ,Σημαιοφόρων κλπ του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής..

- 15 θέσεις για αποφοίτους της Διπλωματικής Ακαδημίας.

- 36 θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη

- 3.335 θέσεις στο Υπουργείο Υγείας (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό για το ΕΣΥ )

- 186 θέσεις για το ΕΚΑΒ

- 15 θέσεις για Τελωνειακούς.

- 48 θέσεις για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

- 6 θέσεις για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους..

- 36 θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών.

- 29 θέσεις στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

- 5 θέσεις για τις Εφορίες Αρχαιοτήτων.

- 111 θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

- 400 θέσεις σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

- 1.659 θέσεις δικαστικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

- 145 θέσεις στο Λιμενικό Σώμα και στην Εθνική Ακτοφυλακή.

- 32 θέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

- 1.500 θέσεις σε διάφορους άλλους φορείς του δημοσίου που θα καλυφθούν από 1500 αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ παλαιότερων ετών.
ΠΗΓΗ: http://www.enikonomia.gr/

Άδεια ανατροφής τέκνου στο Στρατιωτικό του οποίου η σύζυγος δεν εργάζεται !



PDF Εκτύπωση E-mail
424PT055
...η σύζυγος δεν εργάζεται ...
============== 
 

Τα οικονομικά πεπραγμένα΄΄ του χρόνου που πέρασε,στον χώρο μας !




ΣΧΟΛΙΟ : Απλά αγαπητέ μου Πρόεδρε, ΕΥΓΕ σου !

PDF Εκτύπωση E-mail

424PT071ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

-Με το άρθρο 86 του ν. 4307/2014, δόθηκε το 50% των αποδοχών που είχαν περικοπεί με το ν.4093/2012, για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ.

-Κατόπιν οδηγιών από τη ΓΕΣ/ΔΟΙ ενημερώθηκαν τα στελέχη για την ευνοϊκή ρύθµιση της αναδροµικής χορήγησης, από 1-8-2012, του προσαυξηµένου επιδόµατος εξοµάλυνσης µισθολογικών διαφορών.

-Για την εφαρμογή της ρήτρας αξιόμαχου υποβλήθηκε πρόταση, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Εργασίας, η οποία προβλέπει ότι: α. Όσοι έχουν αποχωρήσει από τις 31/7/2014 μέχρι και 31/12/2014 να μην έχουν καμία μείωση και να πάρουν το εφάπαξ με τον ίδιο τρόπο που είχε υπολογιστεί για όσους αποστρατεύτηκαν πριν από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή πριν τις 31/7/2014.

β. Όσοι αποχωρούν από την 1η/1/2015 να λάβουν εφάπαξ που μετά την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος η μείωση να περιορίζεται στο 1% - 3% ετησίως.

-12/1/2015 : Κατάθεση στο ΣτΕ από τις 3 Ε.Α.Α., Αίτησης ακύρωσης ΚΥΑ από 18/11/2014, καταβολής αναπροσαρμοσμένων αποδοχών-συντάξεων στελεχών ΕΔ-ΣΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

-Στο ενημερωτικό μηνός Φεβρουαρίου 2015, επεστράφησαν στους εργαζομένους απόστρατους συναδέλφους ηλικίας 47-53 ετών, οι συντάξιμες αποδοχές τους, που ειχαν περικοπεί απο τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους ν. 3865/2010 και 4151/2013

-Συνκρότηση Επιτροπής Σύνταξης Σχεδίου Νόμου & ΚΥΑ Μισθολογίου και υποβολής (20/2) σχετικου υπομνήματος στον Υπουργό.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

-Το συντονιστικό των 3 Ε.Α.Α., αποστέλλει υπομνημα προς τον ΥΕΘΑ για άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. από το Υπουργείο Εργασίας.

-Το ΣτΕ επιβάλλει πρόστιμο 200.000 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών για τους Στρατιωτικούς και την μη συμμόρφωσή του, με τις αποφάσεις δικαίωσής τους.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

-Δεν καθιερώνεται συντελεστής βιωσιμότητας για τα Μ.Τ. των Ε.Δ., ούτε εντάσσονται στο ΕΤΕΑ

-Το υπόμνημα της Επιτροπης για την αποκατάσταση του μισθολογίου μας κατατέθηκε στη Βουλη των Ελληνων.

ΜΑΙΟΣ

-Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο Γενικός Κανονισμός Διπλογραφικής Λογιστικής Στρατιωτικών Νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

-Κατατέθηκε και ψηφίσθηκε στη Βουλή των Ελλήνων , ο νομος με το νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστως των εργαζομένων στη χωρα, συμπεριλαμβανομένων και των Στρκων

- Ανακοίνωση του Συντονιστικού για τη δικαίωση στο Ελ.Συνέδριο.

-"Παγώνει" ο έλεγχος συνταγματικότητας για τις περικοπές συντάξεων των Στρατιωτικών (4707/2015 απόφαση Ο.Ε.Σ.)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

-Τελική δικαίωση των αγώνων του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ, για το εργασιακό των αποστράτων. Επεστράφησαν οι αναδρομικές διαφορές.

-Εγκύκλιος του υπ. Εργασίας (29/9) για τις αλλαγές των ορίων ηλικίας στις συντάξεις

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

-Κατατέθηκε και ψηφίσθηκε στη ΒτΕ, o Προϋπολογισμός για την Άμυνα και τις αποδοχές στρατιωτικών (μειώσεις ύψους 500 εκατομμυρίων για την Άμυνα το 2015 και το 2016)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

-Η επισημη θέση του ΥΠΕΚΑ για το εφάπαξ των Στρατιωτικών (με απάντηση του αρμοδίου υπουργου,σε ερωτηση στη ΒτΕ)

-Συνέντευξη τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης των ΕΔ & ΣΑ.

-Συγκέντρωση-Πορεία το κέντρο της Αθηνας

-Έγγραφο ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ προς ΥΠΟΙΚ/ΓΛΚ για τους εισαχθέντες 1990-1992

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

-Συνάντηση και παράδοση υπομνήματος (σε συνεργασία & με Πρόεδρο ΣΑ/ΣΣΑΣ) στον Υπ.Εργασίας Κατρουγκαλο, απο τις 3 Ε.Α.Α., αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό
 ===============================