**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Αντγος ε.α. Βασίλειος Σταθόπουλος : Υποψήφιος για Αντιπρόεδρος - Μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΣ κατά τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 2017 !

Φωτογραφία του Βασίλης Σταθόπουλος.




Σεβαστοί Αρχηγοί, Στρατηγοί, αγαπητοί Συμμαθηταί και Συνάδελφοι,
μετά πολλές αμφιταλαντεύσεις και πολλή σκέψη, αποφάσισα σήμερα και κατέθεσα στην ΕΑΑΣ αίτηση υποψηφιότητας
για ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ και
για ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ του ΔΣ της Ενώσεως.
Έχοντας μεγάλη πείρα από την έστω και τμηματική συμμετοχή μου στα προηγούμενα δύο Διοικητικά Συμβούλια, γνωρίζω καλά όλα τα προβλήματα της Ενώσεως και των Συναδέλφων.
Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανένα, η Ένωση θέλει νέα πνοή και αποφασιστικότητα για να βγη από το τέλμα που έχει περιέλθει.
Το καθεστώς της είναι τελείως αναχρονιστικό και στηρίζεται σε νόμους που την καθιστούν υποχείριο του εκάστοτε ΥΕΘΑ.
Ενώ η Ένωση ζει και κινείται αποκλειστικά με χρήματα των Μελών της (κρατήσεις από το μέρισμά τους) εν τούτοις υφίσταται έλεγχο των οικονομικών της από τον Υπουργό. Ακόμη και ανάληψη από τις καταθέσεις της δεν είναι δυνατή, χωρίς την έγκριση του ΥΕΘΑ.
Η τροποποίηση αυτών των νόμων είναι επιτακτική.
Απαιτείται η λήψη μέτρων για προσέλκυση του ενδιαφέροντος των Μελών μας, τα οποία απογοητευμένα από την αδράνεια της Ενώσεως έχουν αποστασιοποιηθή.
Η ΕΑΑΣ, το κυριώτερο όργανο εκπροσωπήσεως των συναδέλφων έχει καταντήσει ουραγός στην παρακολούθηση και επίλυση των προβλημάτων των μελών της, μη μπορώντας ακόμη και να παρακολουθήση τις ενέργειες άλλων φορέων, Συνδέσμων, Ομοσπονδιών κ.λ.π.
Τα παραρτήματα δεν έχουν κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων και, όταν τους ζητείται η γνώμη, αυτή εν πολλοίς αγνοείται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα στα οικονομικά της Ενώσεως και για κάθε μικρή ανάγκη τους, επαιτούν κυριολεκτικά, ακόμη και ασήμαντα ποσά από την κεντρική Ένωση, ενώ θα μπορούσαν να λαμβάνουν απ' ευθείας από το ΜΤΣ ποσόν ανάλογο της δυνάμεώς τους και να το διαχειρίζονται κατά το δοκούν.
Το ΔΣ υποφέρει από αντεγκλήσεις που επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, μη έχοντας καμία διάθεση συμβιβασμού και ευρέσεως όσο το δυνατόν συναινετικών λύσεων.
Για τους λόγους αυτούς, αποφάσισα τη διεκδίκηση της ψήφου σας, για συμμετοχή μου στο επόμενο Δ.Σ. υποσχόμενος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων της Ενώσεως και κυρίως των Μελών της.
Σύνθημά μου θα είναι η ενότητα, το κοινό συμφέρον, η αλλαγή του νομικού καθεστώτος της Ενώσεως, η προσήλωση στους Σκοπούς της και κυρίως η δημοκρατικότητα σ' όλη την έκταση της Ενώσεως.
Πάνω από προτιμήσεις που θα έχετε, όταν προσέλθετε για την ψήφο σας, μεγαλύτερη σημασία έχει η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη διαδικασία, για επίδειξη της δυνάμεώς μας και της κοινής μας βουλήσεως.
Καλή και ευλογημένη Χρονιά.
Βασίλειος Σταθόπουλος
Αντγος ε.α. - Μαθηματικός

                         Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο ΑΝΤΓΟΥ Ε.Α. ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Αντγος ε.α. Σταθόπουλος Βασίλειος, του Γεωργίου, γεννήθηκε το 1953, στο Μοσχάτο Καρδίτσας.
Φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Λαρίσης, και το 1971 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1975, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Αποφοίτησε, εκτός από τα καθιερωμένα Σχολεία του Όπλου, και στα παρακάτω:
Σχολή Αεράμυνας των ΗΠΑ (Τμήματα Βασικό και Προχωρημένο)
Ανωτάτη Σχολή Πολέμου
Σχολή Εθνικής Άμυνας
Στρ. Σχολή Ξένων Γλωσσών, Τμήμα Γαλλικής.
Υπηρέτησε στις Μονάδες:
133 ΜΠΠ, στην Καβύλη Ορεστιάδος,
180 ΜΚ/Β «ΧΩΚ», Δ/Π, Γ/Π, Δκτής Α/Π και ΑΞΕΠ Μοίρας.
129 ΜΠΠ, στο Βάλτο Ορεστιάδος.
Διοίκησε την 140 Α/Κ ΜΜΠ.
Ως Επιτελής, υπηρέτησε στη ΔΠΒ/ΓΕΣ, 95 ΑΔΤΕ και στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες).
Διετέλεσε Διοικητής του Συγκροτήματος Υποστηρίξεως του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου Τυρνάβου, Υποδιευθυντής της ΔΠΒ/ΓΕΣ και τέλος
Το 2004 διοίκησε το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο Τιράνων, γενόμενος έτσι ο πρώτος Έλληνας Αξιωματικός, Διοικητής ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου εκτός Ελλάδος.
Αποστρατεύθηκε το 2005.
Μετά την αποστρατεία του, φοίτησε στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 2010, με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά και εξειδίκευση στα Υπολογιστικά Μαθηματικά.
Μιλάει σε πολύ καλό βαθμό τα Αγγλικά και σε επίπεδο εργασίας τα Γαλλικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου