**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Προαιρετικές οι Δημοσκοπήσεις στα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ !

ΣΧΟΛΙΟ : !
Τώρα πλέον γνωρίζουμε  ποιοι είναι υπέρ της εκλογής (και της διαφάνειας)  για τα ΤΣ και ποιοί υπέρ της αδιαφάνειας και του διορισμού των "αρεστών"και των υποτακτικών. Ο χρόνος τελειώνει και δεν έχουμε πολλά περιθώρια ! Ψηφίστε για να έχετε εσείς το δικαίωμα επιλογής και όχι άλλοι για εσάς.
 Ας σκεφθούμε όλοι μας  ΚΑΛΑ και ας ψηφίσουμε τους ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΥΣ !

 Αυτό πάρθηκε από τη σελίδα του στο fb ο οποίος μας ενημερώνει για την εν λόγω απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ) ο υποψήφιος για "αντιπρόεδρος" αλλά και για απλό "μέλος" Αντγος ε.α. Βασίλειος Σταθόπουλος...


23 ημέρες αδράνειας.

23 ημέρες χάθηκαν από την 19η Δεκεμβρίου, ημέρα που το Δ.Σ. της ΕΑΑΣ απεφάσισε τη διενέργεια δημοσκοπήσεως με κάλπη για την έκφραση προτιμήσεως των μελών των Παραρτημάτων σχετικά με τα άτομα τα οποία πρόκειται να στελεχώσουν τα νέα Τοπικά Συμβούλιά τους.

Για να προλάβω οποιαδήποτε ανατροπή, δεδομένου ότι η μειοψηφία ήταν ισχυρή (η απόφαση ήταν 5 - 4 και μέσα σ' αυτή ήταν και ο Πρόεδρος και ο Σύμβουλος προερχόμενος από το Δικαστικό) έσπευσα αμέσως να κάνω τη σχετική ανακοίνωση, την οποία αυθημερόν σας απέστειλα. Σ' αυτή είχα πει ότι σύντομα θα εκδοθεί και το σχετικό έγγραφο που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες. Είχα την υποψία ότι δεν επρόκειτο να γίνει κάτι γρήγορα με την καθιερωμένη οδό, δηλαδή επιτελική λειτουργία της ΕΑΑΣ, σχετικά με την εφαρμογή της αποφάσεως (Γραμματεία ΔΣ - Δνων Σύμβουλος - Πρόεδρος), συνέταξα μόνος μου σχέδιο εγγράφου προς τα Παραρτήματα, στο οποίο προσπάθησα, όσο μου κόβει, να προβλέψω και την τελευταία λεπτομέρεια. Το σχέδιο αυτό το απέστειλα ηλεκτρονικά σ' όλα τα Μέλη του Δ.Σ. που διαθέτουν ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (κ.κ. Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Δντα Σύμβουλο, κ. κ. Καρανίσα, Μακρή, Κράγκαρη και Χάτσικα). Οι μόνες αντιδράσεις που είδα ήταν από τον κ. Αντιπρόεδρο ο οποίος μου απάντησε ότι συμφωνεί, αλλά επιπροσθέτως θα προτιμούσε το ψηφοδέλτιο των Παραρτημάτων να χωρισθεί, όπως και αυτό της Έδρας σε τρία τμήματα (Πρόεδρος - Αντιπρόεδρος και Μέλη) και από τον κ. Χάτσικα, ο οποίος επί πλέον ήθελε η δημοσκόπηση αυτή να γίνει ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ.

Μοιραία το θέμα τελματώθηκε καθ' όσον για μερικούς θα έπρεπε και η σύνταξη του εγγράφου να γίνει με απόφαση του Δ.Σ. για τις λεπτομέρειές του αυτές.

Πράγματι λόγω εορτών, το πρώτο Δ.Σ. ήταν σήμερα και σ' αυτό κατά την επικύρωση της αποφάσεως τέθηκε ως νέο θέμα και αν θα πρέπει η δημοσκόπηση να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλα τα παραρτήματα. Υπερίσχυσε η άποψη ότι θα πρέπει να γίνη ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ. Μειοψήφισαν τρείς (δύο από τους πλειοψηφίσαντες στην ψηφοφορία της 19ης Δεκεμβρίου ψήφισαν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ διεξαγωγή.). Δύο από τους μειοψηφίσαντες σήμερα, ζήτησαν να καταγραφή ονομαστικά η διαφωνία τους και οι λόγοι αυτής, οι οποίοι ήταν ότι αν αφήσουμε τα Τ.Σ. να αποφασίσουν για το αν θα γίνει δημοσκόπηση ή όχι στα Παραρτήματά τους, θα προκαλέσει σύγχυση στα Μέλη των Παραρτημάτων και τέτοια ενέργεια φανερώνει αδυναμία του Δ.Σ. της Ενώσεως να αναλάβει τις ευθύνες του, τις οποίες παραπέμπει στα Τ.Σ.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το σχέδιο εγγράφου που συνέταξε ο κ. Χάτσικας (και δεν διαφέρει πολύ από το δικό μου) και το οποίο, μετά από ορισμένες τροποποιήσεις αισιοδοξώ ότι θα σας αποσταλεί. εγκαίρως, ώστε να μην στριμοχθούν χρονικά τα Παραρτήματα και να χαθεί κι αυτή η ευκαιρία για την έκφραση της προτιμήσεως των Μελών τους όσον αφορά τους συναδέλφους που θέλουν να στελεχώσουν τα νέα Τ.Σ.

Σας ζητώ συγνώμη για τη μακρυγορία, αλλά δυστυχώς με λιγότερα, φοβούμαι ότι δεν θα ήμουν σαφής και κατατοπιστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου