**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ ισοπεδώνει τις υπηρεσίες του - Δείτε τι συμβαίνει στο Πεντάγωνο !

ΠΗΓΗ : ΤηλεΓΡΑΦΗΜΑ



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ (tilegrafima.gr), κατόπιν διαταγής του νέου Α/, μετακινείται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το μισό Γενικό Επιτελείο του  από την Αθήνα και συγκεκριμένα όλες οι Διευθύνσεις Όπλων και Σωμάτων, οι οποίες μεταφέρονται στις έδρες των αντίστοιχων 

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία είχε εξεταστεί στο παρελθόν αλλά δεν είχε υλοποιηθεί για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με εντολή του νέου Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, άμεσα, χωρίς καμία προετοιμασία και αιφνιδιαστικά, η ραχοκοκαλιά του Γενικού Επιτελείου Στρατού από 1 Μαρτίου 2017 θα λειτουργεί από μακριά, επιβεβαιώνοντας τους επικριτές του οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Αρχηγός έχει πολλές εμμονές τις οποίες τώρα θα τις πραγματοποιήσει!
Έτσι η Διεύθυνση Πεζικού μεταφέρεται στην Χαλκίδα, η Διεύθυνση Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα, η Διεύθυνση Πυροβολικού στη Ν. Πέραμο, η Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι, η Διεύθυνση Τεχνικού στην Πάτρα κ.ο.κ. Στη συνέχεια, λόγω χώρου οι Σχολές θα αναγκαστούν να μετακινηθούν και αυτές, έτσι για παράδειγμα η Σχολή Πυροβολικού με το προσωπικό και υλικό της θα μεταφερθεί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως στη Θήβα.
Η μετακίνηση των Διευθύνσεων είχε εξεταστεί και στο παρελθόν, όμως είχε απορριφθεί καθώς τα πλεονεκτήματα ήταν πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα οφέλη.
Πρακτικά υποβιβάζονται οι Διευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πλέον μακριά από το «επιχειρησιακό» τους κέντρο, μετασχηματίζονται από επιτελικές Διευθύνσεις σε «παράπλευρα» γραφεία, με μειωμένες δυνατότητες συμμετοχής στο σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού λόγω απόστασης. Έτσι, τμήματα τα οποία συμμετείχαν ενεργά σε κάθε επιχειρησιακό σχεδιασμό όπως των μεταθέσεων (1α γραφεία), των μελετών και προμηθειών (2α γραφεία) και του επιχειρησιακού σχεδιασμού (3α γραφεία), θα αποτελούν απόμακρα «κομμάτια» από το κέντρο των αποφάσεων, χωρίς ουσιαστικά δυνατότητα συμμετοχής ή επεμβάσεως σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τόσο σε θέματα προσωπικού (μεταθέσεις κλπ), όσο και σε θέματα μελλοντικού επιχειρησιακού σχεδιασμού (μελλοντικές προμήθειες, στρατηγικός σχεδιασμός κλπ).
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο νέος Α/ΓΕΣ επιχειρεί έτσι να καταστεί παντοδύναμος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, καταφέρνοντας έτσι να υλοποιήσει αποφάσεις που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα και θέματα προσωπικού.
Σχετικά με θέματα μεταθέσεων, πλέον όλοι θα κρίνονται σύμφωνα με τις προσωπικές του γνωριμίες και συμπάθειες, παρακάμπτοντας αξιοκρατικά κριτήρια, κάτι που έγινε και στις πρόσφατες κρίσεις Ανωτάτων. Στρατιωτικοί manager όπως ο Αντιστράτηγος ο πρώην Β’ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Οικονόμου αλλά και Στρατιωτικές ιδιοφυίες και Αξιωματικοί με προσωπικότητα όπως οι Υποστράτηγοι Πάτμιος, Αλεβίζος και Φαραντάτος αποστρατεύτηκαν και προήχθησαν μετριότητες που στο παρελθόν είχαν συνεπηρετήσει μαζί του. Ιδιαίτερα εξωφρενική είναι η προαγωγή Υποστράτηγου με τις γνωστές σε όλους μειωμένες στρατιωτικές ικανότητες και επονομαζόμενου «καμπίτσα» (από τις σχέσεις του με τον Υφυπουργό κ. Βίτσα)!
Άλλες κακές γλώσσες λένε, ότι στο χώρο που θα εξοικονομηθεί στο ΓΕΣ θα μεταφερθεί από το Γουδί η ΑΣΔΥΣ και ο χώρος που είναι εγκατεστημένη σήμερα, θα παραδοθεί αλλού (κράτος ή Δήμο)!
Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι η απόφαση αυτή είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού, μία ενέργεια για το θεαθήναι, καθώς η κοινωνία δεν γνωρίζει τα εκ των έσω του στρατεύματος αλλά αυτό που ακούει είναι ότι επιχειρείται αποκέντρωση, οικονομία κ.α. Δυστυχώς όμως η μετακίνηση αυτή δεν παρουσιάζει κανένα όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επί του πρακτέου δεν αλλάζει τίποτα, ή μάλλον αλλάζει προς το χειρότερο, όσον αφορά στη λειτουργία του Στρατού και τη ζωή των στελεχών που θα κληθούν να μετακινηθούν τον μήνα Φεβρουάριο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι οικογενειακές τους ανάγκες και ο οικογενειακός προγραμματισμός τους. Και τούτο αποτελεί μία σημαντική παράμετρο που δεν λήφθηκε υπόψη, καθώς το προσωπικό θα πρέπει να μετακινηθεί και μάλιστα χωρίς να αποζημιωθεί, αφού οι μετακινήσεις αυτές θεωρούνται από τον κ. Α/ΓΕΣ μετασταθμεύσεις και όχι μεταθέσεις!!!!!
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Α/ΓΕΣ επιχειρεί να δώσει από την πρώτη εβδομάδα το στίγμα του. Δύο κινήσεις εντυπωσιασμού [επισκέψεις στο Καστελόριζο και στην αιχμή του δόρατος (ΧΙΙ Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη)] και τώρα η απόφαση μετακίνησης του μισού Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Αναρωτιόμαστε τι σκοπιμότητα κρύβει μία τέτοια αιφνιδιαστική και άμεσα υλοποιήσιμη απόφαση.
Άραγε τι λέει για όλα αυτά ο κ. Υπουργός; Είναι γνώστης αυτής της απόφασης και των προεκτάσεών της, έχει άποψη ή απλά είναι αδιάφορος;
Μήπως ο νέος Αρχηγός επιλέχθηκε με κριτήρια υλοποίησης αποφάσεων του κ. Καμμένου, που άλλοι αρνήθηκαν;; Tα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου