**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Αναθεώρηση του Συντάγματος - Προτάσεις !

Οι 12 προτάσεις μου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως τις εμπλούτισα (συμπληρωματικά του άρθρου) και με τις παρακάτω, ως μέλος σχετικής επιτροπής του Συντονιστικού των ΕΝώσεων Αποστράτων :
1. Όπως είναι γνωστό το Σύνταγμα και η αναθεώρησή του είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού (άρθρο 110). Ο λαός δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία σχέση με το Σύνταγμα. Δεν έχει καμία επαφή με ό,τι έχει σχέση με αυτές τις διαδικασίες.Δεδομένου ότι η αναθεωρητική διαδικασία είναι δυσκίνητη και για να γίνει η παραμικρή αλλαγή θα πρέπει να συμπέσουν τα συμφέροντα μεγάλης μερίδας του πολιτικού προσωπικού και να εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ : Να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να αλλάξει ο ίδιος το Σύνταγμα;
(ως παραδείγματα Ντεγκόλ το 1958 και της Ισλανδίας).
2. Η εκλογή του ΠτΔ πρέπει φυσικά να γίνεται από το λαό
3. Πλήρης διάκριση των εξουσιών. Θα πρέπει να υπάρξει ασυμβίβαστο της ιδιότητας βουλευτή και υπουργού, αλλά και απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
4. Το άρθρο 86 του Συντάγματος για το ανεύθυνο των υπουργών θα πρέπει να καταργηθεί πλήρως.Επίσης η ασυλία των βουλευτών θα πρέπει και αυτή, να καταργηθεί πλήρως
5.Επαναφορά του Ελληνικού γένους-ιθαγένειας στις Στρ. Σχολές
6. Περιορισμός των θητειών όλων των αξιωμάτων, των βουλευτών συμπεριλαμβανομένων (εξεταση μειωσεως επίσης και του αριθμου των βουλευτων).
7. Μείωση του αριθμου των βουλευτων σε 200.
8. Να αποκτήσει η χώρα μας Συνταγματικό Δικαστήριο.
9. Να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις δικές μας εκλογές, από τον τόπο διαμονής τους
10. Να υπάρχει ασυμβίβαστο βουλευτή – υπουργού
11.Να γίνονται χωριστές εκλογές για Βουλή και κυβέρνηση
12. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης να εκλέγεται από ένα διευρυμένο κύκλο νομικών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.
APOFOITOISSAS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου