**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τραπέζι του Απόντα Στρατιώτη !

Εισερχόμενος κάποιος στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λιτοχώρου ,  ( XXIV ΤΘ Ταξιαρχία ), συναντά ένα τραπέζι στρωμένο ( όπως την φωτογραφία ) και ένα κάδρο , που θέλοντας και μη σε βάζει στον πειρασμό να το διαβάσεις. Στο τέλος της ανάγνωσης αυτού του κειμένου, πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς, νιώθει όλο αυτό που διάβασε μέσα στο κορμί του και θέλοντας και μη , δυο δάκρυα σου κατακλίζουν το πρόσωπο . Θα μου πείτε  ΄΄ ανθρώπινο ΄΄ ! Το κείμενο λοιπόν γράφει !


Τραπέζι του Απόντα Στρατιώτη

Αυτό το τραπέζι στη ΛΑΦΛ κρατείται  προς τιμήν όλων των Αγνοούμενων Συναδέλφων Αξιωματικών και Οπλιτών στους Αγώνες του Έθνους.

Στις Ημερήσιες Διαταγές των Μονάδων, επίσημα αναφέρονται ως Αγνοούμενοι ή Αιχμάλωτοι. Εμείς οι υπόλοιποι ΄΄ Στρατιώτες ΄΄ , τους τιμούμε ως Συμπολεμιστές, δεν τους ξεχνάμε και πάντα ελπίζουμε στην επιστροφή τους στην Πατρίδα και στην Στρατιωτική μας Οικογένεια.

Το τραπέζι είναι στρωμένο για έναν. Συμβολίζει τη μοναξιά του Αγνοούμενου , μακριά από τον τόπο μας, τους συντρόφους συμπολεμιστές, την οικογένεια . Το τραπεζομάντηλο είναι λευκό σαν την αγνή ανυστερόβουλη άμεση ανταπόκριση του Στρατιώτη όταν η Πατρίδα τον κάλεσε στο καθήκον.

Το λουλούδι στο βάζο εκφράζει το πνεύμα του χαμένου Συμπολεμιστή που ζει ανάμεσά μας και η κόκκινη κορδέλα σε φιόγκο, όπως ο παραδοσιακός μας τρόπος για να υπενθυμίζει τη διαρκή ελπίδα των οικογενειών και των συναδέλφων , που προσμένουν την επιστροφή του Αγνοούμενου στην Πατρίδα.

Το άδει πιάτο περιμένει το Συμπολεμιστή. Όμως αντί για ψωμί στο τραπέζι υπάρχει μια φέτα λεμόνι για να συμβολίζει την πικρή μοίρα και τις κακουχίες των Αγνοούμενων σε αφιλόξενους τόπους και λίγο αλάτι, σαν τα αλμυρά δάκρυα των οικογενειών και των συντρόφων που τους αποχωρίστηκαν.

Τέλος η Γαλανόλευκη για να συμβολίζει την Πατρίδα που τιμά έναν προς ένα όλα τα γενναία τέκνα της και η Αγία Γραφή που αντιπροσωπεύει τη δύναμη της πίστης και της προσευχής στην Υπέρμαχο Στρατηγό, να βοηθήσει όλους τους Αγνοούμενους Συμπολεμιστές μας να γυρίσουνε ζωντανοί ή έστω νεκροί στα Άγια Ελληνικά Χώματα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου