**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Συνάδελφοι!! ΩΣ ΕΔΩ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Γράφει 
ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΟΖΗΣ
Αντιστράτηγος ε.α.
Πρόεδρος ΕΑΑΣ


η εικόνα προφίλ του Βασίλης ΡοζήςΑγαπητοί συνάδελφοι, απευθύνομαι σε εσάς, τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ., για πρώτη φορά ως Πρόεδρος του 9ου αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. 
Η Πατρίδα μας διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με όλα τα θέματα ανοικτά σε Εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ τα θέματα που μας απασχολούν ως κλάδο, δυστυχώς αντί να επιλύονται, βαίνουν προς το χειρότερο και η κατάσταση μας, συνεχώς γίνεται δυσκολότερη και όλο και πιο επώδυνη για όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά. 

Βαδίζουμε ήδη στο 7ο μνημονιακό έτος, χωρίς κανείς να μπορεί υπεύθυνα να μας διαβεβαιώσει πώς και πότε θα εξέλθουμε και σε ποια κατάσταση από το δράμα που ζούμε, γιατί περί δράματος πρόκειται.

Τα μνημονικά αυτά χρόνια,, κυβερνήσεις, πρόσωπα και καταστάσεις εναλλάσσονται ταχέως, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτονται προθέσεις, σκοπιμότητες, συμβιβασμοί και πιέσεις που καταλήγουν όμως πάντα σε δυσβάστακτα εις βάρος μας μέτρα. 

Οι όποιες υποσχέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και της αποκατάστασης των αδικιών που υποστήκαμε αποδείχθηκαν σκέτες υποσχέσεις άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος. 

Τα ψέματα τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας από κει που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι. 

Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει..
 
Ιδανικά, Αξίες και Αρχές με τα οποία πορευθήκαμε και πιστά υπηρετήσαμε μας τα παίρνουν σήμερα μέσα από τα χέρια μας για το …καλό μας Όλα μπορεί να μας τα πάρουν, την ελπίδα και την ψυχή μας όμως, ποτέ. 

Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα συνθηκολογήσουμε αλλά θα αγωνισθούμε για την αποτροπή της αδιέξοδης αυτής κατάστασης. 

Εμείς οι απόστρατοι, που επί δεκαετίες αγόγγυστα και πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφιερώσαμε τα καλύτερά μας χρόνια υπηρετώντας υψηλά ιδανικά, όπως η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας και εγγυητές της ασφάλειας της, απαραίτητη προϋπόθεσης για ανάπτυξη και ευημερία του λαού της, δεν θα μείνουμε τελικά απαθείς απλοί παρατηρητές των όσων συμβαίνουν σήμερα, αποδεχόμενοι μοιρολατρικά τετελεσμένα γεγονότα. 

Η εποχή της σιωπηρής αποδοχής των πάντων τελείωσε οριστικά. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε για όλα όσα γίνονται γύρω μας, και όχι μόνο για τη μείωση της σύνταξης μας, που είναι αποτέλεσμα όλων των άλλων παραγόντων, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της παρακμής και της κατάρρευσης. 

Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι εμάς τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ διαχρονικά η πολιτεία ποτέ δεν μας απέδιδε αυτά που πραγματικά δικαιούμασταν, αλλά μας χάριζε γενναιόδωρα την αγάπη της με την οποία, πλουτίσαμε, ζήσαμε, κάναμε οικογένειες, σπουδάζουμε ή σπουδάσαμε τα παιδιά μας και θα τους την αφήσουμε κληρονομιά μαζί με τα χρέη μας.... 


Εμείς οι απόστρατοι είμαστε υπερήφανοι και δυνατοί, δεν θα λυγίσουμε από κανένα μέτρο όσο δυσβάσταχτο και να είναι. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε όρθιοι και να αγωνιστούμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επερχόμενες γενεές. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να “κρατήσουμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ”. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δυναμικά παρόντες σε όλα τα μέτωπα των εξελίξεων και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε σαφέστατο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες 

                   ΩΣ  ΕΔΩ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! 

Δεν αποδεχόμαστε και δεν συναινούμε σε κανένα παλαιό και νέο μέτρο, δεν ανεχόμαστε την καταρράκωση της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας μας, την καταδίκη τη δική μας και των οικογενειών μας στην εξαθλίωση, τη πτώχευση, την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας και της Πατρίδος μας. .Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα μας βρίσκουν αντίθετους, πάντα μπροστά τους και κατάλ- ληλα προετοιμασμένους. 

                          Αντιληφθείτε 

ότι δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά δίκαιη αντιμετώπιση και συμπεριφορά ανάλογη της προσφοράς μας. 

Απαιτούμε την άμεση συμμόρφωση με τις αποφάσεις της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. και της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. (Ε.Α.Σ.).

Ήδη καταθέσαμε την 29η Μάιου 2017 στη τριμελή επιτροπή του Σ.τ.Ε. αίτηση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις υπ΄αριθ.1128/16 και 2192/14 αποφάσεις κατά των νόμων 4307/14 και 4093/12 αντίστοιχα, ενώ μετά τη παρέλευση του ευλόγου χρονικού διαστήματος θα συστήσουμε στα μέλη μας τις αναγκαίες ενέργειες διεκδίκησης της κράτησης (Ε.Α.Σ.) Σε ότι δε αφορά το Ν.4387/16 (Ν. Κατρούγκαλου), αναμένουμε την εκδίκαση και την έκδοση της απόφαση επί της κατατεθείσας προσφυγή μας, ώστε να πράξουμε αναλόγως και να κλιμακώσουμε τον αγώνα με όλα τα πρόσφορα και νόμιμα μέσα για τη κατάργηση των δυσβάστακτων και επώδυνων μέτρων του.] Σε κάθε περίπτωση όμως, σας γνωρίζουμε πως η υπομονή και τα όρια μας εξαντλήθηκαν 

                            Συνάδελφοι!! 

Οι πρόσφατες εκλογές. για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. έδειξαν το δρόμο και τα μέλη μας αποφάσισαν για το τι Ένωση επιθυμούν, τι αξίζουμε και τι μπορούμε να επιτύχουμε.

 Η Ε.Α.Α.Σ. ως η μόνη θεσμοθετημένη Ένωση, εκπρόσωπος του συνόλου των αποστράτων αξιωματικών του Σ.Ξ. και των μελών της προερχομένων από την ΕΛ.ΑΣ., οφείλει να αλλάξει φιλοσοφία και χωρίς τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, να πορευθεί και να αντιμετωπίσει τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως, μεγάλη και δυνατή, τολμηρή και αποφασιστική, ανεξάρτητη και αδέσμευτη, σεβαστή και αξιόπιστη, μαχητική και διεκδικητική, σύγχρονη και πρωτοπόρα και κυρίως ακομμάτιστη για το κοινό μας καλό

 Ήρθε η ώρα να κάνουμε αισθητή τη παρουσία μας.

 Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι και οι απόστρατοι είναι ενεργοί πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της Πατρίδας και των οικογενειών μας. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με ότι είναι ενάντια στο Εθνικό συμφέρον, το οφείλουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές για την Ελλάδα που τους κληρονομούμε.

Ήρθε η ώρα η Ε.Α.Α.Σ. να αναλάβει τις ευθύνες της, και τις όποιες πρωτοβουλίες επιβάλλεται. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, όπως επίσης και καμιά αναβλητικότητα. 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση κινείται έτσι ώστε με μεθοδικότητα, πίστη και επιμονή, να αγωνισθεί με όλους τους τρόπους και όλα τα νόμιμα μέσα, που κρίνονται πρόσφορα κατά περίπτωση, σε όλα τα πεδία, για αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης. 

Αγαπητοί συνάδελφοι ενημερωθείτε για τις όποιες δράσεις αναλαμβάνουμε, κυρίως μέσα από την ιστοσελίδα μας καθόσον, η Εθνική Ηχώ λόγω της μηνιαίας έκδοσης της δεν προσφέρεται για την άμεση ενημέρωση και την έγκαιρη ανταπόκριση σας, και στηρίξτε με την αθρόα συμμετοχή σας κάθε κάλεσμα της Ένωσης προς το σκοπό αυτό.

 Η δύναμή μας είστε εσείς τα μέλη μας.
 
Μη ξεχνάτε ποτέ πως ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. 
Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί παρά μόνο να κατακτηθεί. 
Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι ο καθημερινός αγώνας, τον οποίο και σας υπόσχομαι. 

Καλή δύναμη σε όλους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου