**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ευσυνειδησία !

Στις 2 Αυγούστου λάβαμε αυτό το e-mail από το μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΣ Ταξχο ε.α. κ. Χατσικά Δημήτριο με θέμα ΄΄ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΄΄!!! Απλά βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τους κ.κ. των ΕΑΑΑ και ΕΑΑΝ !!!

ΣΧΟΛΙΟ : Φαίνεται πως για τις Ε.Α.Α./Ναυτικού και Αεροπορίας, ότι:
 
     .  Το θέμα των συντάξεων δεν αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας, για τους απόστρατους του Ναυτικού και της Αεροπορίας.
 
    .  Δεν επιθυμούν την συνάντηση γιατί ενδεχομένως να φοβούνται, να μην ενοχληθούν τα πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν, καθόσον στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα αναφερθούν και τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, με τα ονόματα των υπαιτίων, οι οποίοι ενεργώντας, εκ προθέσεως παράνομα, αντισυνταγματικά, και στοχευμένα, προέβησαν,  στην οικονομική λεηλασία μας.
 
    .  Έχουν βυθιστεί στην καλοκαιρινή ραστώνη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται  σε πλήρη αδράνεια και σε  βαθύ λήθαργο.
 
     .  Ξέχασαν πως είναι καλύτερο να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις, πως οι εκ των υστέρων αντιδράσεις μας είχαν δυσάρεστα αποτελέσματα και πως όσοι δηλώνουν "φίλοι μας", έχουν λεηλατήσει τις ζωές μας με τον πιο επώδυνο τρόπο.

 6. Εάν δε αντιδράσουμε έγκαιρα τότε: 

     . Είμαστε άξιοι της μοίρας μας
     . Αποδεικνύουμε περίτρανα ότι, είμαστε, δεδομένοι, ποδηγετημένοι, φοβισμένοι και εύκολη λεία.

Το e-mail  του κ. Χατσίκα Δημητρίου 


Κύριοι,
          θα μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:

Στην τελευταία συνάντηση με τον κ. ΥΕΘΑ, έθεσα (ως ΔΣ) το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων.
 
Γνωρίζετε πιστεύω ότι έως τον Σεπ 2017 θα πρέπει να έχει τελειώσει η όποια διαπραγμάτευση ώστε να εκδοθεί η εγκύκλιος εντός του 2017 για την υλοποίησή της απ' το 2018.
 
Εξέφρασα λοιπόν τις πάγιες θέσεις της ΕΑΑΣ ( αποκατάσταση του οφειλομένου 50% και επαναφορά μισθών στον Ιουλ. 2012, απένταξη της Ε.Α.Σ. απ' τον Φεβ. 2017, προγραμματισμό πληρωμής των αναδρομικών όλων των οφειλομένων, εξασφάλιση της εξομοίωσης στον ανώτατο συντελεστή αναπλήρωσης, εξασφάλιση συνταξίμων ετών κ.α.) πριν τον όποιο επανυπολογισμό στρκων συντάξεων, αναφέροντας ότι  το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να δεχθεί το ΣΣ/ΕΑΑ για διαπραγμάτευση.
 
Ο κ. Υπουργός λοιπόν αφού κατανόησε τον προβληματισμό μας, εξέφρασε επιθυμία συνάντησης του ΣΣ/ΕΑΑ με την Υπουργό Εργασίας, παρουσία του ιδίου.
 
Έκτοτε δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις οχλήσεις του Προέδρου της ΕΑΑΣ προς τους Προέδρους των δύο άλλων Ενώσεων που δήλωναν απόντες λόγω καλοκαιριού, να πραγματοποιηθεί η παραπάνω συνάντηση  πριν τον Σεπ. 2107.
 
Δεν θα κρίνω το γιατί, ήμουν όμως ανέκαθεν της άποψης του έγκαιρου σχεδιασμού και της προετοιμασίας πριν την όποια ολοκλήρωση αποτελέσματος.
 
Έχουμε φοβηθεί όλοι μας απ΄τα αποτελέσματα και τις εκ των υστέρων αντιδράσεις μας.
 
Το κακό είναι ότι κανείς δεν ασχολείτε με τους ''φίλους'' μας που πηδάνε τις ζωές μας με πρόχειρες εγκυκλίους χωρίς διαπραγμάτευση.
 
Μακάρι να προλάβουμε κάτι και φέτος!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Χατσίκας Δημήτριος
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου