**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τον Σμηναγό (Ι) Αθανάσιο Μπατσαρά !



Σε μια λιτή τελετή και μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, η μνήμη του υπέρ Πατρίδος πεσόντος στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης, με αεροσκάφος τύπου F-16, στις 05-12-2007, Σμηναγού Αθανασίου Μπατσαρά, τιμήθηκε σήμερα...



το μεσημέρι, στην πλατεία Ηρώων, σε εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας /Παράρτημα Λάρισας. 

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Με θλίψη και πόνο είμαστε σήμερα εδώ, για να θρηνήσουμε έναν ήρωα του τόπου μας, έναν ήρωα στις καρδιές μας. Είμαστε όμως και γεμάτοι υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη εκφράζοντας και τον εθνικό δημόσιο έπαινό μας σε ένα άξιο τέκνο της Κατερίνης, που έστειλε με τη θυσία του ένα διαχρονικό μήνυμα στους Έλληνες και ειδικότερα στις νεότερες γενιές: Να αγωνιστούμε να ξεπεράσουμε το γκρίζο, τις συνθήκες που προσπαθούν να μας επιβάλουν άλλοι. Τιμή και δόξα στο γιο, στους γονείς, στην οικογένεια του Αθανασίου Μπατσαρά. Το Έθνος μας χρειάζεται δύναμη ψυχής, ανθρώπους, οι οποίοι τηρούν τον όρκο τους και τιμούν την πατρίδα. Ζήτω το Έθνος. Ζήτω ο Αθανάσιος Μπατσαράς». 

Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας /Παράρτημα Λάρισας, Σμηναγός εν αποστρατεία, Κων/νος Λιούτας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Σμηναγός Αθανάσιος Μπατσαράς ήταν ένας καταξιωμένος πιλότος, ο οποίος έπαιρνε καθημερινά μέρος στον ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου […]. Στο πρόσωπό του τιμούμε σήμερα και όλους τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος αεροπόρους».

Ομιλία έγινε από τον Υποπτέραρχο (Ι) εν αποστρατεία, Δημήτριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος μίλησε για «τα υψηλά ιδανικά, με τα οποία πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή ο αείμνηστος Σμηναγός», ενώ με συγκίνηση και απευθυνόμενος στην οικογένεια του Σμηναγού και ειδικά στο γιο του Αλέξανδρο επισήμανε: «Αλέξανδρε θέλω να ξέρεις ότι ο πατέρας σου ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και να είσαι πολύ υπερήφανος για εκείνον». Τέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι εάν ο Θανάσης μπορούσε να μας μιλήσει αυτή τη στιγμή, θα ζητούσε να προσευχόμαστε για όλους εκείνους και εκείνες που δίνουν ολόκληρο το «είναι» τους για την ασφάλεια της Πατρίδας μας».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Ταξίαρχο – (Ι)Ιπτάμενο, Πέτρο Παπανάκο, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας /Παράρτημα Λάρισας, Σμηναγό εν αποστρατεία, Κων/νο Λιούτα, από τον Πανελλήνιο σύλλογο οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (από την σύζυγο του ήρωα Σμηναγού), από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Πιερίας Ταγματάρχη ε.α. Γεώργιο Χατζημαλλή, από τον σύλλογο Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», από τον Μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο Ρυακίων «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ», από τον Πιερικό Ρυακίων, από την οικογένεια του πεσόντος και ειδικότερα από τον πατέρα και το γιο του αείμνηστου Σμηναγού. 

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου (από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου, ενώ άγημα της πολεμικής αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής, η βουλεύτρια Πιερίας Μπέττυ – Ελισάβετ Σκούφα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, περιφερειακοί, τοπικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Βιογραφικό Σημείωμα του Πεσόντος Σμηναγού Αθανασίου Μπατσαρά

Γεννήθηκε στη Λάρισα στις 08-08-1972 και ενεγράφη στο μητρώο αρρένων της Κοινότητας Ρυακίων Πιερίας. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Κατερίνης και κατετάγη στη σχολή Ικάρων στις 01-10-1991. Ήταν έμπειρος χειριστής και ικανότατο στέλεχος της Π.Α. με 1700 περίπου ώρες πτήσης. Παντρεύτηκε την Ελένη Χρυσοπούλου στις 3-6-2006. Έπεσε υπέρ πατρίδος κοντά στη Ν. Ψαθούρα στο Αιγαίο στις 05-12-2007 με αεροσκάφος τύπου F-16 της 110 ΠΜ/337 Μοίρας κατά την διάρκεια νυχτερινής ασκήσεως.

Στις 13-04-2008 γεννήθηκε ο γιος του και πήρε το όνομα Αλέξανδρος.

                                       Η μητέρα του και η σύζυγός του



                                Επίσημοι προσκεκλημένοι.
Κατάθεση στεφάνου από τον Ταξίαρχο (Ι) κ. Παπανάκο Πέτρο εκπρόσωπο ΓΕΑ

Ομιλία από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ του Παραρτήματος Λάρισας Σμηναγό ε.α. κ. Λιούτα Κωνσταντίνο 
Ομιλία από τον συμμαθητή του Υποπτέραρχο ε.α. κ. Δημήτριο Παπαμιχαήλ
Κατάθεση στεφάνου από τον Πατέρα του και τον Γιό του ... Μεγάλη στιγμή......
Πρόεδρος ΕΑΑΑ Λάρισας - Αλέξανδρος Μπατσαράς Άνχης ε.α. ( Πατέρας του) - Αντιπρόεδρος ΕΑΑΑ






                                           Α   Θ   Α   Ν   Α   Τ   Ο   Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου