**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Νέο Μισθολόγιο Στρατιωτικών και Δικαίωση ΣτΕ !

Ενημέρωση από τον Οικονομικό Σύμβουλο των 3 ΕΑΑ κ. Αντωνιάδη Ιωάννη


Τελικά φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και βαδίζουμε ολοταχώς προς συμψηφισμό και για τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. !!!

Η μισθοδοσία λοιπόν του Ιανουαρίου θα εκδοθεί με το νέο καθεστώς,χωρίς όμως σε αυτή να φαίνονται τα αναδρομικά,δηλ σαν να αμείβεται κάποιο στέλεχος για πρώτη φορά, με το νέο καθεστώς!!!.

Οι αναδρομικές κρατήσεις όμως, θα πρέπει να υπολογισθούν από την επόμενη μισθολογική καταβολή,χωρίς να έχει αποσαφηνισθεί εισέτι, εάν θα δοθεί εντολή για μια ή περισσότερες δόσεις παρακράτησης.

Στο τραπέζι πάντως των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων έπεσε και η πρόταση για την καταβολή του υπολοίπου 50% ( 2ης δόσης) από τις αποφάσεις δικαίωσης του ΣΤΕ, έτσι ώστε ο φάκελλος μισθοδοσίας να εμφανίζει "συμψηφισμένες" αποδοχές (από τη μια δλδ. η καταβολή της δόσης του ΣΤΕ και από την άλλη τα αναδρομικά κρατήσεων από 1-1-17 ένεκα του νέου μισθολογίου) οπότε και δεν θα παρουσιαστούν ΄μειώσεις, με την έναρξη μάλιστα ισχύος του νέου μισθολογίου....


Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε πάντως προς όλους τους αρμόδιους φορείς,που προτίθενται να πράξουν κάτι παρόμοιο και για τους αποστράτους και με δεδομένη την πρόσφατη "τραυματική" εμπειρία που αποκομίσαμε από την επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης (λεγε με ειδική εισφορά και εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων), πως, οι κρατήσεις-μειώσεις από την υλοποίηση των αποφάσεων του ν. 4093/2012, οφείλουν να επανυπολογισθούν και να επιστραφούν, με τον υπολογισμό του υπολοίπου 50%.
Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου