**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση του Οικονομικού Συμβούλου των 3 ΕΑΑ !



ΡΩΤΑΤΕ : Ποιά επιδόματα θα περικοπούν στον υπολογισμό των συντάξεων ??
ΑΠΑΝΤΑΜΕ : Στο νόμο του 4ου Μνημονίου (4472/2017) μπήκε ξεχωριστή διάταξη που λέει ότι από την 1η/1/2019 καταργούνται τα επιδόματα συζύγου και τέ­κνων που λαμβάνουν οι σημερινοί συνταξιούχοι. Στο ΙΚΑ το επίδομα συζύγου, που παίρνουν οι περισσότεροι, είναι 49 ευρώ και δίδεται ως προσαύξηση σύνταξης. Στο Δημόσιο οι μεν παλαιοί πριν από τον Νοέμβριο του 2011 συνταξιούχοι παίρνουν 35 ευρώ επίδομα που καταβάλλεται και στους δύο συζύγους, ενώ όσοι αποχώρησαν με σύνταξη μετά τον Νοέμβριο του 2011 δεν παίρνουν επίδομα συζύγου γιατί καταργήθηκε. Ωστόσο, παίρνουν επίδομα τέκνων, 50,70,120 και 170 ευρώ, αν έχουν αντίστοιχα ένα, δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά κάτω των 18 ή κάτω των 24 ετών αν σπουδάζουν.

Το υπουργείο Εργασίας λέει ότι τα παραπάνω επιδόματα θα συμπεριληφθούν στη σύνταξη και επί του συνολικού ποσού (σύνταξης και επι­δομάτων) θα γίνει μείωση έως 18%. Η διάταξη όμως δεν λέει κάτι τέτοιο αλλά ότι πρώτα καταργούνται τα επι­δόματα και στη συνέχεια η σύνταξη (χωρίς τα επιδόματα) θα μειωθεί έως 18%.

Άλλωστε αν επρόκειτο να γίνει αυτό που λέει το υπουργείο, χωρίς να το περιγράφει σε εγκύκλιο, δεν θα χρειαζόταν να μπει και η επίμαχη δι­άταξη περί κατάργησης και των επι­δομάτων οικογενειακής παροχής που συγκαταβάλλονται με τη σύνταξη.

Με την κατάργηση των επιδομά­των οι μειώσεις θα ξεπερνούν το πλα­φόν του 18






Ενημέρωση από τον  Οικονομικό Σύμβουλο των Τριών (3) ΕΑΑ Κύριο Ιωάννη Αντωνιάδη .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου