**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Aγνοούνται τα τουρκικά μαχητικά! Εξαφανίστηκαν από το Αιγαίο!

 ΜΠΟΥΤΝΤΑΛΑ AIR SILVER ALERT!

Τα "κάναν" επάνω τους οι βομβαρδιστές των αμάχων της Αφρίν!  Μαγκιές τέλος στο Αιγαίο.


Οι Τούρκοι σαν θρασύδειλοι Μεμέτηδες που είναι, έχουν εξαφανιστεί τις τελευταίες 3 ημέρες από το Αιγαίο. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χθες δεν υπήρξε ούτε στίγμα στο FIR Αθηνών. Ούτε καν αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 δεν "σήκωσαν" οι "αερο-πασαδες".
Παράξενο; Οχι. Αιτία η πολυεθνική αεροπορική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2018" που διεξάγεται στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας και φιλοξενεί τις κορυφαίες πολεμικές αεροπορίες.
 Η τουρκική αεροπορία γνωρίζει πολύ καλά ότι έτσι και τολμήσει να προχωρήσει σε κάποια πρόκληση θα βρεθεί αντιμέτωπη με αποστολή COMAO ελληνικών μαχητικών, αμερικανικών F-15E, Eurofighter Typhoon FGR4 από την Βρετανία,τα Tornado από την Ιταλία, τα ισραηλινά F-16I Sufa και τα Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  Mε την ουρά στα σκέλια λοιπόν οι πιλότοι τους, παραμένουν στα υπόστεγα μέχρι νεωτέρας .

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πτήσεις κυρίως στο Ιόνιο αλλά και αρκετές στο Αιγαίο από τα μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση. Τις επόμενες ημέρες, θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους Τούρκους, αφού έχουν σχεδιαστεί αποστολές στο Ανατολικό Αιγαίο από Λήμνο και Χίο μέχρι Ρόδο, Κρήτη και Καστελόριζο. Εκεί τα μεμέτια της Turk Hava Kuvvetleri θα τα δουν όλα!  

Και όταν ξεκινήσει το ελληνικό Top Gun, κάτι που περιμένουν με αδημονία κυρίως οι πιλότοι των ΗΠΑ, με τα συμμαχικά μαχητικά σε πρώτη φάση να ασκούνται σε Λήμνο, Χίο και Σάμο, ενώ σε δεύτερη στο Τρίγωνο της Μεγίστης, αναμένεται να εξαφανιστούν τα τούρκικα μαχητικά ακόμη και από ολόκληρη τη ΝΑ Μεσόγειο. Η ψυχρολουσία για την Τουρκία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη  το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας με τις παραπάνω αποστολές. Εκεί η Άγκυρα θα τα δει όλα και θα δει πόσο απομονωμένη είναι.



Την Τρίτη 20 Μαρτίου στην 117ΠΜ για την Φάση των Τελικών Εμπλοκών  θα βρεθούν η πολιτική και η στρατιωτική Ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι Πρέσβεις των ΗΠΑ, Βρεττανίας και Ισραήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου