**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Βόμβα! Αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου! Τι σημαίνει για στρατιωτικούς


Πηγή: http://www.armyvoice.gr/

Σημαντική απόφαση για τις συντάξεις και το νόμο Κατρούγκαλου, που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για προσφυγές και από τους στρατιωτικούς έλαβε το Μισθοδικείο για τους δικαστικούς.
Με βάση την απόφαση οι μειώσεις στις συντάξεις των δικαστικών και των εισαγγελικών λειτουργών που επιβλήθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου είναι παράνομες.
Η απόφαση επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012 και ανοίγει το δρόμο για τη δικαίωση από το ΣτΕ ανάλογων προσφυγών και από άλλες κατηγορίες συνταξιούχων.
Το Μισθοδικείο παραπέμπει όλες τις αποφάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να καθορίσει τις αναδρομικές διαφορές που πρέπει να λάβουν οι δικαστές στις συντάξεις τους.

Ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος έγραψε σχετικά:

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) με απόφαση που εξέδωσε σήμερα, έκανε ΟΜΟΦΩΝΑ δεκτές τις προσφυγές τεσσάρων (4) δικαστικών λειτουργών που είχαν προσφύγει κατά των περικοπών των συντάξεών τους κατά τα άρθρα 13 επ. του ν. 4387/2016 («νόμος Κατρούγκαλου»).

Το ΑΕΔ, που σύμφωνα με το άρθρο 88 παρ. 2 Συντ. συγκροτείται κατά πλειοψηφία από ανώτατους δικαστές, αποδέχθηκε ομόφωνα τις ανωτέρω προσφυγές και ακύρωσε τις περικοπές των συντάξεων. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να ακυρωθούν και οι άλλες διατάξεις του αντιασφαλιστικού αυτού νόμου!

Ας σημειωθεί ότι στις 6/10/2017 ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν προσφυγές συνταξιούχων και κοινωνικών οργανώσεων που ζητούσαν την ακύρωση αρκετών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), που με προηγούμενες αποφάσεις της Ολομελείας του έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων του β’ Μνημονίου (νόμοι 4046 και 4093/2012), αναμένεται κατά πληροφορίες να κηρύξει αντισυνταγματικές και τις αντισυνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου